Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 11. 2023. 08:49 27

"Vučić skriva dokaze sa rampe iz Doljevca, a predlaže povećanje kazne za saobraćajne prekršaje"

Porazna je činjenica da Aleksandar Vučić, bivši predsednik Srpske napredne stranke, poznat po sakrivanju dokaza saobraćajne nesreće kod Doljevca kada je stradala Stanika Gligorijević, predlaže povećanje bilo kakvih zatvorskih kazni za počinioce teških krivičnih dela iz oblasti bezbednosti saobraćaja - izjavio je Srđan Milivojević, narodni poslanik u XIII sazivu Narodne skupštine.

- Neshvatljiva drskost sa kojom ovaj politički licemer, bez imalo skrupula zloupotrebljava bol roditelja koji su u saobraćajnim nesrećama ostali bez svoje dece, na najbolji mogući naćin oslikava podmukli karakter ove vlasti. Neshvatljivo je sa kojom lakoćom Aleksandar Vučić obećava da će budući saziv Narodne skupštine donositi neke zakone po njegov diktatu.

- Podsećam građane Srbije da je pre samo mesec dana Srpska napredna stranka odbila mogućnost da podrži zahtev da Narodna skupština na Dnevni red stavi predlog dopuna Zakona o mentalnom zdravlju. Donošenje ovog Zakona predložili su roditelji ubijenih i ranjenih u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i roditelji dece koja idu u ovu školu. Izmenama ovog Zakona predviđeno je formiraje zatvorenih psihijatrijskih odeljenja za decu koja počine teška krivična dela, u kojima mogu da se zadrže bez vremenskog ograničenja, ali među 60 tačaka Dnevnog reda nedavno završene sednice Narodne skupštine, voljom režima Aleksandra Vučića nije se našao i ovaj predlog.

- Budući saziv Narodne Skupštine neće biti uslužni servis Aleksandra Vučića i njegovog odlazećeg režima, već će sagledavajući potrebe našeg društva donositi Zakone koji su isključivo u interesu građana. Bezbednost dece svakako će biti jedan od prioriteta buduće vlade na koju Aleksandar Vučić neće imati nikakav uticaj - izjavio je Srđan Milivojević, narodni poslanik u XIII sazivu Narodne skupštine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati