Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

02. 11. 2023. 16:41 10

Jutkin povratak u vlast za Brnabić poštovanje demokratije?!

Imenovanje Milutina Jeličića Jutke, osuđenog za polno uznemiravanje, u Privremeni organ Brusa, premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić, koja je to i potpisala, ocenjuje kao poštovanje demokratskih principa i volje građana Brusa.

Takođe, negira da je tu odluku donela Vlada Srbije, već odbornička grupa kojoj Jeličić pripada, te da je zbog volje građana koji su tu grupu birali, Vlada morala da se složi sa takvom odlukom, iako u Zakonu o lokalnoj samoupravi jasno stoji da privremeni organ jedinice lokalne samouprave obrazuje Vlada, te da je isključivo u njenoj nadležnosti, kako je ranije objasnio nekadašnji ministar lokalne samouprave Rodoljub Šabić.

U članu 86. Zakona o lokalnoj samoupravi piše da Vlada Srbije obrazuje privremeni organ vodeći računa o političkom i nacionalnom sastavu lokalne samouprave, ali nigde ne piše niti da ga predlaže lokalna samouprava, niti da je Vlada obavezna da prihvati taj predlog.

Podsetimo, Srpska napredna stranka svojevremeno se odrekla Jeličića, nakon što je osuđen za polno uznemiravanje.

Petnaest hiljada neprimerenih SMS poruka poslao je svojoj sekretarici Mariji Lukić tadašnji funkcioner vladajuće stranke i predsednik Brusa. Ona je o tome javno progovorila i ostala bez posla. Zbog poruka i fizičkih pokušaja seksualnog uznemiravanja krenula je u pravnu bitku.

Marija Lukić, sada poslanica, kazala je za N1 da Jeličić "praktično nije ni izlazio iz politike".

- Bez obzira na to što je bio samo odbornik, on je sa svojom grupacijom imao uticaja i činio vlast u Brusu - rekla je Lukić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati