Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

24. 10. 2023. 14:30 4

Gubitak Telekomove Arene 107 miliona evra

Arena Channels grupa, koja je u stoprocentnom vlasništvu Telekoma Srbija, 2022. godinu završila je sa neto gubitkom od 107 miliona evra (12,5 milijardi dinara). Ovaj gubitak gotovo je jednak godišnjoj "rati" od 100 miliona evra, koliko Telekom Srbije plaća po sezoni za prava na televizijski prenos fudbalske Premijer lige upravo na kanalima Arene. I to svake godine u periodu od 2022. do 2028.

Arena Channels group, kćerka-firma državnog Telekoma, obrela se i ove godine na listi najvećih gubitaša. Ovaj put na trećem mestu, sa minusom od 12,5 milijardi dinara – gotovo 107 miliona evra – koji je 2,6 puta veći od onog ostvarenog u 2021.

Arena Channels group je 100 posto u vlasništvu Telekoma Srbija, koji je pod većinskom kontrolom države. U okviru te kompanije posluju brojni sportski i kablovski kanali i licencirani programi kao što su Euronews, Bloomberg Adria i još neke televizijske stanice, piše N1.- Neto gubitak najvećim delom potiče od obavljanja osnovne delatnosti, obzirom da su usled značajnog rasta troškova amortizacije nematerijalne imovine (sa 1,99 milijardi dinara na 15,7 milijardi dinara) poslovni rashodi uvećani za 84,7 odsto i iznose 19,4 milijarde dinara, te je društvo i pored porasta poslovnih prihoda za 26 odsto zabeležilo poslovni gubitak od 12,3 milijarde dinara (u 2021. godini on je bio 4,86 milijardi dinara) - naveo je APR.

Ukupan gubitak kumuliran je u iznosu od 18,14 milijarde dinara i veći je 3,3 puta u odnosu na prethodnu godinu.

Arena channels grupa se godinu pre, u 2021. nalazila na šestom mestu po ostvarenom neto gubitku (4,77 milijardi dinara).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati