Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

17. 09. 2023. 20:56 3

Ćuruvijina rođaka u rijalitiju i tabloidna kampanja

U danima kada se iščekuje konačna odluka Apelacionog suda u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, tabloidi orkestirano signaliziraju da će jedna od učesnica rijalitija "Elita", koji se emituje na TV Pink, a koja je predstavljena kao njegaova rođaka "otkriti istinu" o Slavku. To je skandalozno, jednoglasni su upućeni i tvrde da država u susret presudi pokušava da oblati ubijenog novinara.

U slučaju ubijenog novinara Slavka Ćuruvije pravda se čeka 24 godine. I dok sud sa pravosnažnom presudom kasni, vlasnici TV Pink i rijalitija "Elita" – ne časa časa. Javnosti su predstavili učesnicu, koju tabloidi nazivaju rođakom ubijenog novinara koja je spremna, kako se navodi, da otkrije istinu o Slavku, piše N1.

- Ja sam Vesna Ćuruvija, dolazim iz Obrenovca, socijalni radnik sam diplomirani i novinar, voditelj, spiker - predstavila se u najavi rijaliti emisije Vesna Ćuruvija.

- Jasno je da je ubistvo Slavka Ćuruvije organizovala i sprovela država, verujem da je ona tu zbog kontrole štete, govori se o tome da će presuda biti oslobađajuća to su neke glasine i čini mi se da je ona tu da kontroliše štetu nakon sigurna sam veoma snažne negativne reakcije i domaće i međunardone javnosti ukoliko se potvrdi da se takva presuda i donese, ona je tu da utiče na javno mnjenje - kaže Ivana Stevanović, izvršna direktorka Slavko Ćuruvija Fondacije.

Iz Fondacije Slavko Ćuruvija kažu da nemaju potvrdu o tome da li je pomeuta učesnica rijalitija zaista rođaka Slavka Ćuruvije, ali veruju da cela priča ima za cilj blaćenje ubijenog novinara uoči konačne presude. U taj ishod veruje i novinarka Tamara Skrozza.- To je jedno nezapamćeno beščašće i nezapamćena eksploatacija mrtvog čoveka, tako da mislim da je ovo jedno igranje na sigurno kakva god presuda bila, a država zna kakava će biti, ovo je jedna dobra predstava za njih, jedna dobra predstava za svakog ko želi da oblati lik i delo Slavka Ćuruvije - kaže Skrozza.

Predstavljajući navodnu rođaku, tabloidi su izostavili podatak da se zbog ubistva Slavka Ćuruvije na optuženičkoj klupi nalaze nekadašnji visoki službenici državne bezbednosti – Rade Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak koji je u bekstvu. Svi oni su prvostepeno osuđeni na 100 godina zatvora, međutim, tu presudu je Apelsacioni sud oborio dva puta. Iz Komisije za istraživanje ubistava novonara poručuju da se postupak Slavka Ćuruvije godinama vrti u krug i da pominjanje njegovog imena u rijalitiju ima za cilj obesmišljavanje istrage.
- Ceo taj proces je prošao uz izuzetno veliku osptrukciju i mislim i da je sada opstrukcija na delu i mislim da je ovakvo banalizovanje ovog slučaja pokušaj relativizacije isti onakav kakav je bio onog istog dana kada je Slavko Ćuruvija ubijen, jer je na taj dan lansirano niz dezinformacija i kleveta - kaže Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Slavko Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. Tih dana je na njegov račun između ostalog servirano da je strani plaćenik i obožavatelj NATO-a koji je pozdravio bombe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati