Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 09. 2023. 08:30 5

"Srbija ima petostruko više tužbi pred Evropskim sudom od proseka"

"To što građani Srbije imaju petorostruko više tužbi pred Evropskim sudom za ljudska prava od proseka, pokazuje da pravna država u Srbiji ne funkcioniše" izjavio je Bratislav Marković, ispred Odbora za pravosuđe Stranke slobode i pravde, i dodao da 2,9 predstavki na 10.000 stanovnika je broj koji pokazuje da su naši ljudi prinuđeni da pravdu traže pred Evropskim sudom.

- Ovo ne iznenađuje sa obzirom da su sudski sporovi u Srbiji često besmisleni jer u proseku traju više od 425 dana, radni sporovi preko pet godina, a preko 200.000 sporova traju duže od deceniju, dok se sudije i tužioci suočavaju sa pritiskom vladajuće elite - naglašava Marković i ukazuje da, osim nepravde sa kojom se građani svakodnevno susreću, štete ugledu zemlje koji se na ovaj način pravi.

- Ovakva praksa dodatno osirmašuje građane, jer sporove koje država Srbija gubi pred evropskim sudovima plaćamo svi mi. Jedini način da se završi jedanaest godina dug proces uništavanja pravne države jeste smena ove nestručne, bahate i korumpirane vlasti, uspostavljanje vladavine prava i ulazak Srbije u EU. Samo tako će svaki građanin moći pred domaćim sudovima da ostvari svoje povređeno pravo u razumnom roku - zaključuje Bratislav Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati