Društvo i ekonomija

[ Izvor: Vreme ]

20. 07. 2023. 10:43 3

"Služba alfa i omega organizovanog kriminala"

Advokat Sead Spahović ocenio je da je Služba državne bezbednosti (SDB) "alfa i omega, izvor i utočište organizovanog kriminala u Srbiji", navodeći da "ovo proizilazi iz sudski utvrđenih činjenica koje niko razuman ne osporava".

- Letimičan pogled na opšte poznate sudske odluke pokazuju da je SDB kraljica mafije i paravojnih formacija u ratnim dejstvima u Bosni i Hrvatskoj. Ona je ordinirala i u Crnoj Gori kada je njen pripadnik pucao na Vuka Draškovića, lidera Srpskog pokreta obnove. U tom postupku je utvrđeno da je u ovom kriminalnom napadu sasluživala i vojska - izvesni admiral iz Boke Kotorske - rekao je Spahović za nedeljnik Vreme.

Spahović je naveo da "postoji zona vlasti koja je nedodirljiva za tužilaštvo i policiju i koja je slobodna kuća za organizovani kriminal".

- Ovo treba razumeti pre no što se ospe drvlje i kamenje na tužilaštvo, koje, inače, na zaslužuje naročite pohvale - rekao je Spahović.

On je podsetio da su "u medijima plasirani zapisnici sa glavnih pretresa iz kojih se vidi da u izvesnoj meri koincidiraju izjave okrivljenih iz predmeta "Belivuk" sa izjavama policajaca iz predmeta 'Jovanjica'".

Kako je naveo,"branitelji vlasti su odmah izašli sa tezom da okrivljeni imaju pravo da lažu i da im se zato ne može verovati, ovaj argument je, pod izvesnim uslovima, relativno prihvatljiv".

- Međutim, šta ćemo sad, kada slične stvari govore profesionalni policajac u okviru svoje nadležnosti i to kao svedok, a svedok je dužan da govori istinu - naglasio je Spahović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati