Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

18. 07. 2023. 20:58 1

United Grupa na udaru tabloida zbog poslovanja u Grčkoj

Kompanija United Grupa (UG) ponovo je na udaru režimskih tabloida u Srbiji i organizovanog spinovanja na društvenim mrežama, a sve to povodom napada konkurencije na UG koja se trenutno sprovodi u Grčkoj, prenela je TV N1.

Kao i u slučaju TV Prva i B92 koji su svojevremeno od SBB-a tražili 1000 odsto višu cenu koja nije prihvaćena, na sličan korak su se odlučile i dve grčke televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Od tamošnje Nove tražili su tri i po puta više novca za reemitovanje programa, United Grupa je to odbila, a usledio je odgovor u Grčkoj, ali i u Srbiji.

Naime, kako piše grčki mediji Europost.gr, napad na United Grupu izvodi novonastali savez biznismena Evangelisa Mariniakisa sa Teodorom Kirjakuom koji su kako se navodi "veoma uznemireni invazijom United Grupe na grčko tržiše".

Marinakis je vlasnik grčke televizija Mega, a Kirjaku televizije Antena1 i obojica su tražili tri i po puta više novca od United Grupe za emitovanje programa svojih televizija.

Zbog dešavanja u Grčkoj uznemirila se i Informer TV, gde je glavni urednik tabloida Dragan J. Vučićević pola sata govorio da je "Dragan Šolak prevario Grčku".

Tako su botovi podelili istu sliku sa Informer tv i identičnu vest, koristeći identičan narativ protiv suvlasnika kompanije United Grupa Dragana Šolaka, poput "Šolak lopov", do toga "da ne pljačka samo Srbiju već i Grčku".

Srpski tabloidi međutim, ne prenose iz grčkih medija sve informacije, niti pominju glavnog tvorca vesti koje su pre dva dana plasirane u grčkim medijima o United Grupi, a iza kojih stoji televizija Antena1 biznismena Teodora Kirjakua koji je poznat srpskoj javnosti po prodaji vlasništva u televizijama Prva i B92 i prijateljskim odnosima sa Aleksandrom Vučićem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati