Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 06. 2023. 16:16 2

Radnici Falk Ist-a nastavljaju štrajk, čeka se odgovor vlasnika

Radnici knjaževačkog Falk Ist-a, predvođeni sindikatom Sloga, nastavljaju sa štrajkom započetim 2. juna. Štrajk će trajati do petka, kada očekuju odgovor vlasnika italijanske fabrike obuće na njihove zahteve - navodi se u saopštenju sindikata "Sloga" koje prenosimo u celosti.

- Na sastanku sa menadžmentom fabrike, bilo je pomaka u pregovorima u vezi sa štrajkačkim zahtevima, ali još uvek nije postignut dogovor. Očekuje se da će menadžment fabrike u toku sedmice razgovarati sa vlasnikom, nakon čega će u petak, 9. juna, doneti konačan odgovor.

Učesnici sastanka bili su predstavnici menadžmenta, predvođeni Srđanom Minićem sa saradnicima, Štrajkački odbor Sloge na čelu sa Urošem Savićem, predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić sa saradnicima, i Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga iz Beograda sa pravnicom.

Štrajkački odbor i sindikat Sloga naglašavaju da će štrajk nastaviti dok ne dobiju zadovoljavajući odgovor na svoje zahteve.Podsećamo da je u ponedeljak, oko 800 radnika prošetalo od fabrike do centra i zgrade opštine, gde su predstavnici sindikata razgovarali sa predsednikom opštine Milanom Đokićem, koji je ponudio pomoć u medijaciji. U utorak, radnici su blokirali ulaz u fabriku traktorom, sprečavajući ulaz i izlaz vozilima, repromaterijalu i gotovim proizvodima, ali ne i radnicima koji su želeli da pristupe svojim radnim mestima.

Štrajk se nastavlja... - zaključuje se u saopštenju "Sloge".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati