Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 06. 2023. 06:00 36

Šta traži hapšeni biznismen sa Vučićem i Gašićem?

Predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru policije Bratislavu Gašiću, prilikom obilaska novog Komandno-operativnog centra MUP-a društvo je pravio Dejan Slijepčević vlasnik građevinske firme GAT iz Novog Sada i FK Mladost GAT, javnosti poznat i po tome što je u Republici Srpskoj privođen zbog sumnje da je tokom izborne kampanje kupovao glasove, dok je u Crnoj Gori zadržan nakon što je u helikopteru nađeno skoro duplo više novca od dozvoljenog za unos!

O njemu su mediji svojevremeno pisali, gde su izbori, tu je i novosadski biznismen Dejan Slijepčević: U Republici Srpskoj je prošle godine, tokom izborne kampanje, priveden pod sumnjom da učestvuje u kupovini glasova. Priveden je sa nekoliko osoba među kojima su bili i funkcioneri SNS. Mediji su pisali da je kod njega nađena veća količina novca, kao i promo materijal Srpske demokratske stranke.

Razlog njegovog privođenja u oktobru 2022. na aerodromu Golubovci u Crnoj Gori, neposredno pred lokalne izbore bio je to, što je, kako su tada objavile podgoričke "Vijesti" pozivajući se na nezvanične izvore, pokušao da uđe u ovu državu sa 19.000 evra, iako je u zemlju dozvoljen unos do 10.000 evra.Prema pisanju "Vijesti", "Slijepčević je posle privođenja poručio da nije sav novac njegov, već da je iznos preko dozvoljenog u vlasništvu pilota i kopilota helikoptera kojim je došao". Tada je zadržan zbog provere porekla novca. 

Pre ovog zadržavanja, privođen i u Bosni i Hercegovini, zajedno sa nekoliko osoba među kojima su bili i funkcioneri SNS. Mediji su pisali da je kod njega nađena veća količina novca, a da je navodno novac služio za kupovinu glasova za SDS.

Prošlog meseca je i protiv njegovog fudbalskog kluba - Fudbalski savez Srbije pokrenuo disciplinski postupak zbog sumnje da su namestili utakmicu 32. kola plej-auta Superlige Srbije sa Kolubarom, odigranom 25. aprila u Novom Sadu. Disciplinski postupak je pokrenut na osnovu informacije iz UEFA.

Kako što su građani Srbije mogli da vide, policajci su u stavu mirno pozdravili predsednika, resornog ministra i goste među kojima je bio i Slijepčević, i to tek nekoliko koraka iza državnih funkcionera. U kom svojstvu je bio Slijepčević, u ovom momentu nije poznato. Osim ako njegova firma nije učestvovala u renoviranju nekog od objekata MUP.

Rukovodstvo MUP-a bi trebalo da odgovori da li je firma Dejana Slijepčevića učestvovala u renoviranju objekata MUP, kao i da li je u vezi pomenutog posla raspisan tender i koje su visine novčanih vrednosti izvedenih radova na renoviranju. Iako MUP štedi na ljudima, na tonerima, gorivu, i svemu ostalom -očigledno ima novca za adaptaciju objekata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati