Društvo i ekonomija

D. Lj.

05. 06. 2023. 10:52 57

SVETI SINOD MUP-A Ustajte pred Vučićem! (VIDEO)

Ministar policije, čija se ostavka na ulicama traži obeležio je Dan policije i ministarstva na čijem je čelu u prisustvu onog koji ga ne da. Malo se poigrao i sa decom, onom o čijoj bezbednosti brine. Potom su svi morali da ustanu, došla je "tetkica" sa dnevnikom.

U Srbiji je obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je pomenutoj manifestaciji zajedno sa resornim ministrom Bratislavom Gašićem. On se pozdravio sa pripadnicima policije, čestitao im praznik i porazgovarao sa njima o stanju u policiji.Ministar, čija se ostavka na ulicama traži obeležio je Dan policije i ministarstva na čijem je čelu u prisustvu onog koji ga ne da. Predsednik je tom prilikom rekao: "Bratislav Gašić je izuzetan domaćin, zato policija funkcioniše kao švajcarski sat". Bata je pokušao da se malo, na taj dan, poigra sa decom, jer on za nju brine i pored njega su sigurna.

Krsna slava policije umalo da svojevremeno padne na Dan sv. mučenika Tadaleja i prepodobnog Stefana Piperskog, odnosno na Zadušnice. Preporođena narodna milicija nije više htela da slavi 13. maj, ima i pravo, nije se ona rodila iz vremena Slobodana Penezića Krcuna. Samo liči. Tako je Sveti sinod MUP-a jednoglasno je izabrao Svetu Trojicu. Štampa doduše piše o još jednom razlogu da se za slavu policije uzmu Duhovi, na taj praznik je, 1862. godine, srpska žandarmerija, intervenisala prilikom nemilog događaja na Čukur-česmi, gde je bilo dosta razlupanih ibrika.

Pošto je sebe upisala u matičnu knjigu rođenih na Duhove, policija je napravila svečanu proslavu.Sveti duh je pokušavao da uđe i u duše Vučićevića, načelnika i ministara policije, ali nije imao uspeha. Zna se ko je glavni i pred kim policija stoji mirno!

Je l', vi imate dostojanstvo? Da nije došla tetkica da vam unese dnevik rada? Ćutanje i trpljenje je inače predviđena pozicija policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati