Društvo i ekonomija

D. Ljutić

05. 06. 2023. 17:44 38

SNS sprema puč da svrgne (nezahvalan) narod Srbije

Sudeći po kritikama koje nam vlast svakodnevno upućuje, mi ne samo da smo se pokazali kao nezahvalni, nego ni ne zaslužujemo ovaj režim. Čovek se stvarno pita kako nas Aleksandar Vučić uopšte trpi i zašto već nije raspisao konkurs za dodelu investicija strancima i da tako uveze neki zahvalniji narod od nas?

Režim u Srbiji tvrdi da treba da se sedne i razgovara. Nudi i pregovore. Ali, zar se ne pregovara kad si sa nekim u ratu, ili kao što je istorijska tradicija u Srbiji, u ponudi je neka teška prevara ili izdaja. Po poslednjim događajima na ulicama, izgleda da se srpska vlast sprema da izvede neki puč i svrgne narod.

Aleksandar Vučić ne uspeva da narod natera da menja mentalitet. A, eto, vlast je blagonaklona prema narodu. Dala mu je skoro 12 godina za promenu mentaliteta. Sudeći po kritikama koje nam vlast svakodnevno upućuje, mi ne samo da smo se pokazali kao nezahvalni, nego ni ne zaslužujemo ovu vlast. Čovek se stvarno pita kako nas ova vlast uopšte trpi i zašto već nije raspisala konkurs za dodelu stranih investicija i tako uveze neki zahvalniji narod od nas?

Jer, kad bi imala neke bolje nas, možda bi i vlast bila, ako ne bolja i zahvalnija, onda bi barem imala više vremena za sebe. Ne samo da svakodnevno brine, da li imamo dovoljno graška, sardina ili vaučera za letovanje u njihovim banjama. Ovako, sa nama ovakvima, nikakvima, vlast mora da hvali samu sebe. Predsednik Vučić zbog toga mora skoro svakog dana da gostuje na nekoj "objektivnoj televiziji".

Tako je, jednog trenutka, šef države ostao sam sa svojim narodom, koji mu je odjednom odnekud nepoznat. Zbog toga je na pomenutim televizijama u neprekidnom dijalogu sa sobom, i od sebe ne može da dođe do reči. 
Do sada je ispoljavao napade smelosti u zagrljaju "Kobri" i članova partije. Eto, nekad je bio siguran da su spremni da se potovare u autobuse i dođu u Beograd kako bi mu isporučili podršku. Obrukali su ga, sve je manje autobusa. Zbog toga pokazuje specijalni oblik panike koji predskazuje začetak velike drame.

Vladar je razmišljao i o pregovorima da se narod konačno nauči na vladavinu prava. Ali, da bi se narod navikao na vladavinu prava u kojoj svi podjednako uživaju ista prava, svi poštuju zakone i svako biva kažnjen za nepoštovanje zakona, vladavina prava prvo mora da se uspostavi. To bi naša vlast rado uradila samo kad ne bi bilo toliko zahtevno. Zahteva previše vremena i zakazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije.

Uskoro će se ovaj narod i predsednik neizbežno sresti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati