Društvo i ekonomija

Direktno rs.

02. 06. 2023. 10:11 18

Za kumu 300.000 dinara mesečno?

Bez odgovora direktora za investicije i finansije SMATS-a Nikole Jokića i Uprave za agrarna plaćanja na pitanja postavljena od strane redakcije Direktno rs.

Redakcija Direktno rs. uputila je Nikoli Jokiću, direktoru za investicije i finansije SMATS-a (Serbia and Montenegro Air Traffic Services) kao i Upravi za agrarna plaćanja, pitanja na koja još nije dobila odgovore.

Poštovani gospodine Jokiću, Da li je tačno da ste suvlasnik i direktor firme Berry Blue d.o.o, iako ste na jednoj od rukovodećih pozicija u državnoj firmi? Da li ste svesni da je u pitanju sukob interesa i da li ste dodatno zanimanje uredno prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije? Da li je tačno da ste od Uprave za agrarna plaćanja, koja je deo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,dobili podsticaj od 80.8 miliona dinara? Da li je tačno da ste omogućili supruzi Vašeg kuma, Ani Vorkapić, Ugovor za advokatske usluge SMATSA-e u protivrednosti od 300.000 dinara mesečno? Odgovora nema, kao ni od Uprave za agrarna plaćanja, kojima su upućene sledeća: 

Poštovani, Da li je tačno da ste firmi Berry Blue d.o.o. omogućili podsticaj od 80.8 miliona dinara iako je jedan od zastupnika firme i njen direktor Nikola Jokić, koji se nalazi na rukovodećem položaju u SMATSI? Ukoliko je to tačno, da li to smatrate sukobom interesa?

Inače, javnosti je od Nikole Jokića verovatno poznatiji njegov otac Aleksa Jokić, čovek koji unutar SNS ima ogroman uticaj, a koji je bio i deo režima Slobodana Miloševića. Bio je ministar saobraćaja u Vladi Mirka Marjanovića tokom devedesetih godina, načelnik Kosovskog okruga, ali i direktor Pošte Srbije. Kada je, 2012. godine, Vučić imenovao za prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, Jokić je postao siva eminencija SNS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati