Društvo i ekonomija

D. Ljutić

07. 06. 2023. 13:15 24

Kopljanik gospodara Vučića

Svoje toksične tirade počinje i završava zastrašujućim kletvama na one koji ne vole ono što i on, onoga koga on ljubi neizmerno, iz najtananijih podaničkih, strastvenih emocija. Ipak, strah ga je od spoznaje da u toj zgradi Skupštine Srbije, osvojenoj na prevaru, ne predstavlja nikoga osim sebe.

Šef poslanika naprednjaka Milenko Jovanov optužio je opozicione stranke da preko medija United grupe stvaraju atmosferu za građanski rat. Uvrede su ono čime se Jovanov hrani. Tako je rekao da njegov kolega Aleksandar Jovanović Ćuta meša termin „tekovine“ sa terminom „tekućine“, optuživši ga da konzumira alkohol na sednicama Odbora za zaštitu životne sredine. Optužio je Demokratsku stranku da je otimala pare deci ometenoj u razvoju. I profesor Jovo Bakić mu se neprestano priviđa kako sa motkom tabana po prestoničkim ulicama. Da, strah je opravdan.

Milenko Jovanov je uporni i fanatični kopljanik - pešadinac u stalnoj odbrani Gospodara Vučića. Svoje toksične tirade počinje i završava zastrašujućim kletvama na one koji ne vole ono što i on, onoga koga on ljubi neizmerno, iz najtananijih podaničkih, strastvenih emocija. Za one koje kune, tvrdi da su bez uticaja, nije ih želeo narod ovde, tako kaže, ali su pokvarili sve što je valjalo, uništili sve što je postojalo, pokrali sve čega je bilo. A onda je došao gospodar Vučić, popravio, napravio, obogatio nas, i samo oni koji iz dna duše mrze Srbiju to ne umeju da vide, ne žele da znaju koliko im je dobro. Oni priželjkuju pad njegovog gospodara i slom Srbije, ništa ih manje ne može zadovoljiti. Ali, neće moći, tu je on, koplje i snaga Srbije.

Jovanov, kome nisu rekli gde se nalazi, a možda i jesu, svojim zagrobnim glasom uporno i uzastopno proziva opoziciju za sve što je razoreno, i njegov inventar nema kraja. Strah ga je od spoznaje da u toj zgradi Skupštine Srbije, osvojenoj na prevaru, ne predstavlja nikoga osim sebe. Milenko Jovanov, osvetlao je obraz svoje partije već tokom konstitutivne sednice kada je od tada predsedavajućeg Vladete Jankovića zatražio da proveri da li su poslanici opozicije uzeli dnevnu dozu terapije. Zato je Jovanov i izabran da bude na tom mestu, zato što je takav: mrzi sve što je bolje od njega. A malo šta nije gore. On je deo tima snova Aleksandra Vučića, pogodan za najprljavije stvari.

Iako njegovom glasu često nedostaje potrebnih dubina na udarnim mestima, tamo gde treba da odzvanjaju baritonskom frekvencom, on veruje da je glasnik koji u punoj tragedijskoj spremi objavljuje presude. Međutim, i kod njega je primetan strah, nastao upravo zbog nemoći da bez daljeg poniženja iskorači iz sopstvenog pakla. Neće mu biti lako da izađe na kraj sa silama koje ne može da kontroliše. 

One dolaze i čuju se sve glasnije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati