Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

30. 05. 2023. 16:57 35

Jovanov priziva nasilje: Opoziciju će u petak juriti ulicama

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov na sednici Skupštine Srbije održanoj u ponedeljak, najavio je da će organizatore protesta "Srbija protiv nasilja" sledećeg petka neki ljudi juriti po ulicama. Istog dana na društvenim mrežama pojavio se poziv za protest "Stop nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji", koji će se održati ispred Skupštine Srbije u 18 sati. Dakle, u isto vreme i na istom mestu kao i peti protest građana.

Opozicija smatra da je reč o očiglednoj provokaciji režima, kako bi došlo do nasilja na ulicama i kako bi se samim tim protesti obesmislili. Zato su tražili od policije da u petak izađe na ulice zaštiti građane u mirnoj šetnji, a učesnike protesta pozivaju da na ove provokacije ne reaguju.

- Nasilje koje ste pustili iz boce se sada vama vraća kao bumerang. Vas jure po ulicama ne nas. Ja ne sumnjam da bi oni jurili i nas, ali sada vas teraju sa protesta. I sad ćete vi u petak da vidite reakciju na to, što se vi danas namećete kao lider protesta. To ćete u petak da čujete odgovor istog tog naroda, koji kažete da zastupate. Nemoj samo da prođezte kao neki drugi - rekao je Milenko Jovanov na sednici parlamenta u ponedeljak.

Nakon blokade Autokomande u ponedeljak uveče, a zatim i najave protesta "Stop nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji" koji je zakazan takođe za petak, jasno je na šta je Jovanov tačno mislio i šta je najavljivao. Ovaj protest počinje u petak u 17 časova ispred spomenika cara Nikolaja, a zatim je predviđen odlazak ispred Skupštine u 18 časova. U isto vreme kad bi trebalo da počne i protest "Srbija protiv nasilja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati