Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 05. 2023. 15:53 5

POKS: Srpska lista prijavila Srbina iz Vitine da poseduje nelegalno oružje zato što nije hteo da ide na miting

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zahteva od Vlade Srbije da hitno i bez odlaganja smeni predsednika Privremenog organa opštine Vitina na Kosovu i Metohiji, Božidara Dejanovića, zato što je tzv. kosovoskoj policiji prijavio da Srbin Goran Pejić poseduje nelegalno oružje, a motiv je bio njegovo odbijanje da ide na miting SNS u Beogradu.

- Naš simpatizer je priveden u sredu od strane tzv.kosovske policije nakon pretresa kuće gde mu je pronađeno dva komada naoružanja koje je priznao da ima jer se plašio za svoju i bezbednost svoje dvoje dece, žene i oca koji žive sa njim, zbog stalnih napada i provokacija Albanaca u ovoj srpskoj enklavi na jugu Kosova. Tokom privođenja supruzi Pejanovića je pozlilo, pa je odvedena kolima hitne pomoći do Doma zdravlja. Skandalozno i tužno je da ga je prijavio njegov sunarodnik koji je u paničnom strahu da mora ispuniti kvotu za miting SNS koju mu je stranka dala, a usled odbijanja našeg pristalice da bude na spisku, prijavio Gorana Pejića tzv. kosovskim vlastima iz čiste zlobe - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

- Ovo samo govori do koje mere predsednik Srbije izaziva podele i mržnju u našem narodu. On zavađa međusobno i zlupotrebljava radi svojih ličnih interesa i Srbe sa Kosova i Metohije koji moraju da budu složni jer su im svima egzistencija i goli životi u opasnosti. Tražimo hitnu smenu predsednika privremenih institucija opštine Vitina, kadra SNS Božidara Dejanovića. Do smene pratićemo njegov rad i izveštavati i Skupštinu Srbije i javnost o svemu jer je najavio osvetu nad našim članovima i pristalicama zbog ovog zahteva - dodaje Mihailović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati