Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 05. 2023. 11:41 11

Šta je sve morao Vučić da objasni porodicama ubijenih?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je posetio Dubonu i Malo Orašje, gde je razgovarao sa porodicama mladih koje je u masakru 4. maja ubio Uroš B. (21), ali je javnost ostala uskraćena za informacije da li je tom prilikom predsednik roditeljima ubijene dece objasnio zašto pravosuđe nije preduzelo mere da kazni ubicu protiv koga su još dok je bio maloletnik podnete krivične prijave zbog nasilja.

Tužilaštvo za maloletnike i sud bi trebalo da su nezavisni od institucije predsednika, ali svi znamo da u Srbiji nije tako, i da predsednik zna ko prima koliku platu, pa zbog toga, verujemo, zna i šta je bilo sa krivičnim prijavama koje su podnošene protiv Uroša B. jer je "pokosio" policajca motorom i pokušao traktorom da pregazi komšiju.

Da li je predsednik nesrećnim roditeljima koji su ostali bez sinova i kćeri objasnio zašto Uroš B. nije osuđen, poslat u maloletnički zatvor? Ili možda da kaže ko je opstruirao postupke protiv njega, da imenuje nadležne u tužilaštvu i sudu za maloletnike koji nisu radili po zakonu i tako su mu omogućili da ostane na slobodi i ugasi osmoro mladih života! Da li je roditeljima koji su ostali bez dece obećao da će oni koji su omogućili Urošu B. da ostane na slobodi stići zemaljska pravda, jer za onu nebesku ne znamo da li postoji. Predsednik je trebalo da porodicama ubijene dece objasni i da li je policija posle tih prijava pretresla sve objekte oca Uroša B. i oduzela svo oružje, a ne samo deo. Da li je predsednik očevima i majkama žrtava objasnio zašto je MUP čekao pet dana kako bi ocu Uroša B. oduzeo oružje i istog uhapsio, kada se iz saopštenja MUP-a vidi da je Radiša B, otac ubice, imao i oružje u legalnom posedu za koje je imao vojne dozvole za držanje karabina i revolvera.

Ako je država znala da isti ima navedeno oružje zašto se čekalo pet dana, dok je u slučaju tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" policija reagovala odmah nakon tragedije i ocu Koste K. oduzela svo oružje i uhapsila ga. Predsednik je to morao da im objasni posebno ako se ima u vidu da je on vrhovni komandant a da su roditelji ubice Uroša B. oboje zaposleni u Ministarstvu odbrane, pa im je on, moglo bi se reći, direktni šef.Da li je predsednik objasnio porodicama kako je Uroš B. nakon masakra preko Šepšina, uspeo da stigne do sela Vinjište u blizini Kragujevca (na pola puta između Kragujevca i Knića), i da pređe više od 200 kilometara putevima, uprkos policijskoj blokadi?! Morao bi predsednik to da objasni, pogleda porodice u oči i kaže ko je odgovoran zarad pijeteta prema ubijenoj deci, kako bi ovaj obilazak dobio notu ljudskosti, a ne bi postao zakasneli jeftini politički marketing.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati