Društvo i ekonomija

D. Ljutić

28. 05. 2023. 12:46 14

Režim ne troši suze na Srbiju - traži se samo normalno!

Urgentni posao naprednjačkog operativnog štaba je da sve nenormalno u Srbiji, što pre proglasi normalnim. U tom centru, naravno, ne caruje um, nego pohlepa za apsolutnim posedovanjem svega. Priča o povratku preživele dece u školske klupe nije završena. Dok sve više roditelja traži da "Ribnikar" tamo gde je danas više ne bude škola, stiže odgovor - u manjini ste, više je onih koji traže normalnu nastavu. Deca su u klupama, roditelji su podeljeni.

Za to vreme, režim šalje batinaše na ratare na čelu sa Novakom Nedićem, generalnim sekretarom Vlade Srbije. Ana Brnabić u Skupštini Srbije poručuje poslaniku opozicije "go..... jedan". Ovaj spisak bi mogao da bude proširen ali i okončan, jer se ovde govori o sistemu koji opstaje kao nelogična tvorevina, koja počinje i okončava se u jednoj ličnosti.

Takozvana nova normalnost, koju je svet upoznao tek sa dolaskom Aleksandra Vučića i SNS-a, kod nas se odomaćila još pre više od deset godina. Pa ipak, njihovo normalno uvek može biti još nenormalnije. Otkako je na vlasti režim Aleksandra Vučića, u Srbiji je strah postao konstanta javnog života. Čim je došao na vlast, Vučić je krenuo sa restrikcijama. Pred vrhovnikom koji ne haje za ljudske sudbine, osim SNS-a i njegove militarističke invazije na svaki oblik života, Srbija ozbiljnih neprijatelja nema.Urgentni posao naprednjačkog operativnog štaba je da sve nenormalno u Srbiji, što pre proglasi normalnim. U tom centru, naravno, ne caruje um, nego pohlepa za apsolutnim posedovanjem svega. Mračne dušmanske sile vladaju okupiranom zemljom. Zašto eksperti vlasti u škole dovode nadrilekare da razgovaraju sa decom, uz terapiju sa turbo folk muzikom. Istom onom koja se "tovi" na rijalitijima. I, to im je normalno. Klin se klinom izbija? Čast i obraz na stranu, u to se ne sme dirati, ali svakome može da se proda ono čime raspolaže: sebe, na primer.Navedeni pasus je apologija nečemu što ne postoji: oni koji nemaju budućnost nosiće odgovornost i teret za budućnost dece. Premijerka Srbije Ana Brnabić osvrnula se na svoj prostački nastup u Skupštini Srbije, kad je uvredila narodnog poslanika. Ona je izjavila da je to rekla u afektu, i da "ljudski misli to". 

Potpredsednik Skupštine Zoran Lutovac upitao je do kada će u Vladi i dalje biti Novak Nedić, koji je prema njegovim rečima organizovao batinaše kako bi razbili blokade poljoprivrednika u Pančevu. Nema odgovora, sve je to normalno za vlast. Poremećen je sistem vrednosti i nametnut narativ da je vredno samo ono što je interes vlasti, a sve što je suprotno tom interesu proglašava se za neprijateljsko i izdajničko delovanje. 

Narod koji je već zamalo odustao od svega, krenuo je da pravi državu kakva ovde odavno nije postojala i brani silu koja ga je porobila.

Traži se zaista samo normalno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati