Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

19. 05. 2023. 18:31 3

"Prošli smo golgotu, policija nije dala da dođemo u BG"

Poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević koji je u četvrtak krenuo sa svojim kolegama u koloni od sedam traktora za Beograd na skup "Srbija protiv nasilja", kaže za portal N1 da su u roku od 24 časa zaustavljani od strane policije čak četiri puta, a da su im na poslednjem zaustavljanju ispred Smedereva policajci saopštili da ne postoji nikakva šansa da traktorima uđu u Beograd. Nakon višesatnog ubeđivanja, ističe on - morali su da krenu nazad.

- Mi smo dali sve od sebe da iz Rače dođemo u Beograd na protest ispred Skupštine Srbije, ali nam policija nije dozvolila. Zaustavljani smo četiri puta, prošli smo golgotu, pisali su nam kazne, i na kraju, pred ulazak u Smederevo, na poslednjem punktu nam je jasno rečeno da ne postoje šanse da uđemo u koloni traktora u Beograd - kazao je Milošević.

- Javili su nam da nećemo moći da izađemo iz Rače juče, ali mi smo seljaci, organizovali smo se, razbijemo se u manje grupe, i kroz alternativne puteve izađemo sa teritorije Kragujevca na teritoriju Velike Plane… Taman smo napravili kolonu da krenemo, presrela nas je policija. Tu je bilo pitanje gde idemo, a zatim su nas legitimisali. Ipak, sve je prošlo bez većih posledica, samo su nam uzeli podatke - priča Milošević.

Drugi put su ih zaustavili ispred Smedereva, i isključili su 21 ili 22 vozila iz saobraćaja.

- Nastavili smo sa sedam traktora, na istom tom putu kroz par kilometara nas opet zaustavlja saobraćajna policija. I tu su nas držali dva sata. Počeli smo polako da gubimo strpljenje. Ipak, posle više oid dva sata mučenja su nas na kraju pustili - nastavlja Milošević.

Kolona je otišla u Stig, gde ih je čekala velika grupa poljoprivrednika od 186 traktora.

Tu su proveli noć i dogovorili se da nastave put Beograda.

Međutim, ujutru pered polazak na put se isprečila žandarmerija i nije dozvoljavala da ova velika grupa poljoprivrednika krene put Beograda.

Milanović se sa svojom kolonom od sedam traktora izdvojio i pokušao da okolnim putevima stigne za Beograd.

Međutim, ispred Smedereva su zaustavljeni još jedanput oko pola 10 ujutru.

- Iako smo mislili da imamo dovoljno vremena, policajci na tom punktu nisu hteli ni da čuju da nas puste dalje i više nego jasno su nam poručili da nam je put tu završen - kazao je Milošević.

Nakon ovoga, sagovornik N1 se razočaran okrenuo i krenuo nazad za Raču.

- Nadljudske napore smo učinili, ali dalje nismo mogli. Stvarno mi je žao. Sa ovakvim narodom i institucijama Vučić će vladati još 100 godina - zaključio je Milošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati