Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

14. 05. 2023. 12:04 70

Vučić Žaklini: Odavno ste zaslužili da Vas izbacim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ušao je u verbalni sukob na konferenciji za medije sa novinarkom N1 televizije, Žaklinom Tatalović. Nakon njenih pitanja vezanih za to što organizuje kontramiting i deli Srbiju, Vučić je odgovorio da je neučtiva i da je odavno trebalo da bude "izbačena" sa konferencije za medije.

Na pitanje novinarke N1 Žakline Tatalović do kada će predsednik da deli ljude i zbog čega to radi budući da je predsednik Srbije koji deli i medije, Vučić je odgovorio da je Tatalović odavno zaslužila da je izbaci sa konferenciji za medije.

- Pošto ste održali govor i niste se ponašali kao novinar već ste konstatovali neistine, nikoga nisam nazvao pijanom ruljom. Slagali ste. Ja ili novinar neki smo to rekli? Aha. Saslušao sam neistinite formulacije nekoga ko ne može da istrpi nijedan odgovora. Razumem nervozu jer je čovek izgubio ogroman novac, ali mu nije uspelo da uništi Srbiju. Nemam problem, samo me pustite da odgovorim. Je l mogu da kažem? Pokušavam evo, ja sam predsednik svih građana… Građani koji su bili na skupovima, niti su rulja ili bilo šta. Lešinari i hijene su političari koji su ih pozvali na protest. Umesto da ćute i razmišljaju o merama, oni su to iskoristili da napadnu. Ja sam miran, ne vičem nikada, neću da vas izbacim napolje iako ste to odavno zaslužili. Daću vam da postavite i nova pitanja, samo me pustite da završim. To što ste neučtivi je slika i prilika vlasnika vaše televizije. Nazivam opozicione lidere hijenama. Nije problem da je nešto ukradeno, nego onog koji ga je razobličio - rekao je Vučić i dodao:

- Što se tiče mog odnosa prema tragediji, mnogo obaveza sam imao to jutro i sve sam obaveze otkazao čim su mi javili šta se desilo, iako smo imali nekoliko stranaca koji su zakazani, da bismo se tome posvetili. Razumem pokušaj da kažete kako mi nemamo empatiju, a oni koji zauzimaju Gazelu oni su prepuni empatije… Da, ja vam ovako govorim kao predsednik Srbije i tako ću da govorim i kada budem završio sa stranačkom politikom, sa svim onim koji nikada nisu ovako nešto uradili. Zašto je kriv ministar policije, pa niko ne zna da mi kaže. Pitao sam neke od tih opozicionih prvaka koji su mi rekli a pusti, politika je to, znaš kako ide. Znam, ali u politici mora da bude i morala, u njoj mora da postoje principi. Pričate o podelama, reč nisam rekao. Pustio sam tri dana da pričate najgore bljuvotine – odložili ste dane žalosti zbog utakmice Partizana i da je neko pucao umesto onog dečaka, ali ne znam čemu ta bolest i mržnja i niko te ne razume. Eto, mrzimo. Ako slučajno nešto ne bude ispunjeno, na silu upadamo u institucije. Ozbiljno? Dobro, junaci, ali moram da kažem neće biti Majdana u Beogradu. Nije problem da me gađate jajima, svih nek dođu 26. maja jer se svima obraćam - objasnio je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 70

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati