Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

11. 05. 2023. 22:36 10

Svih 6 naših matematičara osvojilo medalje na Balkanskoj olimpijadi

Na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola, koja se od 8. do 13. maja održava u turskom gradu Antaliji, svih šest takmičara koji su predstavljali Srbiju osvojili su medalje, saopštilo je večeras Društvo matematičara Srbije.

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje, a bronzu sa olimpijade u Turskoj donose Andrija Živadinović iz niške gimnazije "Svetozar Marković", Stefan Šebez i Aleksandar Višnjić iz Matematičke gimnazija u Beogradu i Vukašin Đinović iz novosadske gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju su učestvovali učenici iz 11 zemalja Balkana, dok je van konkurencije učestvovalo još 11 ekipa iz celog sveta.

Svi učesnici olimpijade oiz Srbije dabrani su na takmičenjima u organizaciji Društva matematičara Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, a rukovodioci BMO tima bili su dr Miljan Knežević, Univerzitet u Beogra

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati