Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

08. 05. 2023. 15:40 3

Prodata još jedna banja u Srbiji i to za "siću"

Preduzeće "Romulijana" u Gamzigradskoj banji prodato je za 41,3 miliona dinara (oko 350.000 evra) i to nakon četiri neuspešne prodaje. Međutim, to je samo poslednja u nizu privatizacija banja širom Srbije koja traje već nekoliko godina unazad, tačnije najviše od 2019, kada je država započela nov talas ovog procesa.

Kako je svojevremeno saopšteno, u planu je prodaja svih 27 banja koje su u vlasništvu PIO fonda. Mišljena o prodaji banja su podeljenja jer su neke prodate po ceni jednog većeg stana u Beogradu. Sa druge strane, ipak mnogi ističu dobre strane promene vlasnika zbog obnove zapuštenih i starih objekata čiji potencijal i lepota propadaju.

Među firmama koje kupuju banje su i domaći i strani investitori, ali ima i fizičkih lica, kao što je slučaj sa Gamzigradskom banjom. Njihov glavni cilj je prenamena banja po uzoru na svetske spa i velnes centre, koji su u ekspanziji poslednjih godina. Takođe, lečenje i turizam su neki od značajnih bogatstva koje će se razvijati, kažu novi vlasnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati