Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

04. 05. 2023. 19:37 15

Trifunović: Strpali ste Aleksin zakon u fioku, nastavite da se čudite

Glumac i bivši predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović podsetio je, posle tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da nikada nije prihvaćena inicijativa o usvajanju "Aleksinog zakona" za sprečavanje nasilja u školama.

- Saučešće porodicama i društvu. Strpali ste Aleksin zakon u fioku, pa nastavite da se čudite. Mi smo društvo koje priča o menjanju čarapa i uporno odbija da pere noge - napisao je Trifunović na Tviteru, nakon što je K. K. (13), učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja.

Podsetimo, "Aleksin zakon" nazvan je po dečaku Aleksi Jankoviću iz Niša, koji je tragično nastradao posle višemesečnog maltertiranja vršnjaka. Njime se predviđa udaljavanje nasilnika iz škole i oduzimanje licence za nastavnike koji ne prepoznaju takvo nasilje.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je u sredu da nije bilo prijava da je K. K. trpeo vršnjačko nasilje u školi koju je pohađao.

- Postoje nalazi iz Tiršove i Centra za socijalni rad. Radi se o rasekotini na usni do koje je došlo u školi glume, privatnoj, koja nije u sistemu prosvete. Po tom osnovu se ne može izvesti zaključak da je bilo potrebno dalje postupanje, u smislu rešavanja bilo koje vrste problema koje je nastupilo prema tom detetu - rekao je Ružić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati