Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 05. 2023. 14:13 12

Kovačević: Tragedija koja nam se dogodila mora biti okidač za čišćenje društva od socijalnog kancera

- Nezapamćena tragedija koja se dogodila danas u Beogradu treba da bude okidač za čišćenje javnog medijskog prostora od svih sadržaja koji ne doprinose mentalnom zdravlju mladih i cele nacije - izjavio je Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita, čiju izjavu prenosimo u celosti.

– U ime stranke Nova D2SP pognute glave izjavljujemo saučešće porodicama poginulih i roditeljima dece čiji su se životi ugasili.Ovaj čin je poslednja opomena društvu da smo posrnuli, crveni karton REM-u, ministarstvimaprosvete i sporta, a i svim roditeljima, jer smo pali na onom najvažnijem, a to je zdravo odgajanje pokolenja – rekao je Kovačević.

Kovačević poručuje da sada moramo da otvorimo sva pitanja koja smo krili.

– Kakav nam je obrazovni sistem? Kakav nam je sadržaj medijskog prostora? Kakvu poruku dajemo mladima i koji su nam danas sistemi vrednosti? Od danas sve mora biti upitno. Hitno čišćenje svih socijalnih kancera društva mora da počne već danas – ističe Kovačević.

Kovačević napominje da je ovim činom otpočeo strah roditelja, čuvara škola i nepoverenje u državu, na šta moramo munjevito sistemski reagovati.

– Ostaje nada da ćemo u tome uspeti i da se ovakva tragedija nikada više neće ponoviti – zaključio je predsednik Nove D2SP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati