Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

26. 04. 2023. 16:03 6

Snimala porođaj na Tik Toku, pa se nemušto pravdala

Medicinska sestra iz GAK "Narodni front", koja je na Tik Toku objavljivala uživo sve što se dešava u operacionoj sali ove zdravstvene ustanove, objavila je svoju stranu priče na Tik Toku i navela da je snimak nastao nenamerno.

- Želim da objasnim uživo snimak koji je emitovan sa mog profila u periodu od 04 do 05h dana 26. aprila 2023. Snimak je nastao nenamerno. U noćnom dežurstvu svi smo svesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na Tik Toku - počela je ova medicinska sestra.

- Pre poziva u salu smo gledali Tik Tok i to je poslednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svestan da odloženi telefon vrši prenos uživo. Snimak je nastao spontano. Osim pacijenta, vidim se i ja gde se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Ja se izvinjavam pacijentu kojoj je povređena privatnost, pacijentkiniinoj porodici kao i široj javnosti.

- Ja sam medicinska sestra - instrumentarka unazad 14 godina i ceo svoj radni vek gradila odnos izmedu pacijenta i medicinske sestre na principima sestrinske etike i prema dobrim pravilima struke. Najiskrenije mi je žao što je nastao uživo prenos jer moje aktivnosti na Tik Toku su bile usmerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadrzavao podatke o ličnosti niti bio u suprotosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama i celokupnoj javnosti - navela je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati