Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

22. 04. 2023. 23:07 4

Koliko zarađuju direktori državnih agencija

Direktori javnih i državnih agencija mesečno zarađuju, većina njih, dosta više nego ministri u Vladi Srbije, a pojedini i više od premijerke, pokazuju podaci iz njihovih imovinskih karti objavljenih na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Najveću platu, oko tri puta veću od predsednice Vlade, ima Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, koji se vodi kao javna agencija. Ona mesečno prima 471.000 dinara, piše N1.

Iza nje je Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju, koji je prijavio zaradu od 226.941 dinar.

Slede direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić koji zarađuje 207.856 dinara mesečno, potom direktor Agencije za zaštitu životne sredine Stefan Simeunović sa 187.250, te direktor Ratela Dragan Pejović sa 187.000 dinara.

Prema objavljenim podacima na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić ima platu od 181.772 dinara, a direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović 174.367.

Između 150.000 i 165.000 primaju mesečno direktori Agencije za upravljanje lukama, Agencije za lekove i medicinska sredstva, Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Agencije za akreditovanje zdravstvenih ustanova, Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost, Agencije za kvalifikacije.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije, sa čijeg su sajta preuzeti podaci o ostalim zaradama, Dejan Damnjanović, ima mesečnu platu od čak 457.573 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati