Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 04. 2023. 17:50 46

LIDL u Srbiji duplo skuplji od LIDL-a u Hrvatskoj?!

Vole ljudi na vlasti često da se hvale govoreći kako smo ekonomski tigar, priča se da nam dobro ide i da živimo u zlatnom dobu, ali kada zakoračimo u prvu samoposlugu i vidimo cene, shvatimo da je sve to samo farsa. Cene su jednostavno otišle u nebo i u marketima su, kada je reč o pojedinim proizvodima, mnogo veće od onih u državama članicama Evropske unije.

Pisali smo kolika je samo razlika kada je reč o cenama u Srbiji i Sloveniji, pa smo tako mogli da se uverimo da je u ovoj zemlji, inače članici EU, pirinač čak četiri puta jeftiniji u odnosu na našu državu.

I nije to sve, odnosno nije to jedina stavka koja je mnogo skuplja u Srbiji nego u EU. Tako smo došli do poražavajućeg podatka, kada je reč o poređenju cene maslaca u istom marketu u Srbiji i Hrvatskoj.

Naime, u Srbiji je maslac moguće kupiti za tričavih 400 dinara, dok je na akciji u susednoj zemlji taj proizvod 160 (1,35 evra). Ali, čak i kada nije na akciji, maslac je mnogo jeftiniji u Hrvatskoj, pa ga je moguće kupiti za 280 dinara (2,39 evra).

- Lidl Srbija vs Lidl Hrvatska! Ne ponižava nas Lidl samo organizovanjem borbe za ćevape, već i cenama. Isti maslac u Hrvatskoj košta 160 dinara (redovna cena mu je 280), dok ga u Srbiji prodaju za 400. Šišanje na nulu! - navelo je Udruženje proizvođača Efektiva.

Naravno, ređali su se komentari ispod ove slike, a ono koje dominira jeste da je ovo cena politike neutralnosti i odsustva iz Evropske unije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 46

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati