Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 03. 2023. 21:17 2

Nikezić: EU je sinonim za bolji život građana Srbije

"Koliko se bolje živi u EU najbolje vidimo po tome što hiljade naših sugrađana danas odlazi i u Bugarsku i u Rumuniju, zemlje koje su tek u poslednjih 10 godina počele da žive bolje od Srbije. Setite se, do pre 10 godina Rumuni su dolazili da rade u Srbiji, a danas je obrnuto. I nije to ništa čudno. Rumunija je danas po kupovnoj moći na 77% proseka EU, a mi na samo 44% i po tom pokazatelju smo četvrta najsiromašnija zemlja u Evropi", izjavio je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić na tribini "Srbija u EU 2030" u Petrovcu na Mlavi.

Nikezić je rekao da je za ljude u Srbiji "sinonim za bolji život upravo Evropska unija".

- Zato je u poslednjih 10 godina 400 hiljada naših građana dobilo prvu boravišnu dozvolu u evropskim zemljama, što je vama dobro poznato zbog hiljada vaših sugrađana koji su napustili Srbiju. I nisu to samo Nemačka, Francuska, Švedska, tamo se uvek bolje živelo nego kod nas.

- Uspeh Rumunije je dokaz da je bolji život moguć, i to u jako kratkom roku. Za samo jednu deceniju Rumuni su nas prestigli i ostavili daleko iza sebe. To je direktan efekat članstva u EU i zato je cilj Stranke slobode i pravde članstvo Srbije u EU do 2030. godine - zaključio je Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati