Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

22. 03. 2023. 22:20 11

Ministar Basta podržao glumce pozorišta "Boško Buha"

Ministar privrede Rade Basta podržao je glumce pozorišta "Boško Buha".

- Kultura se uči od malih nogu i veoma je važna u procesu odrastanja, formiranja ličnosti i sazrevanju dece. Moramo da mislimo na našu decu, jer sve što radimo, radimo za njih - napisao je ministar na Tiveru i dodao: "Puna podrška svima u borbi za očuvanje pozorišta Boško Buha".
Problemi pozorišta kreću 2015, kada je iseljeno zbog renoviranja. Trebalo je to da bude privremeno, a potrajalo je do danas. Renoviranje nikako da krene. Radovi navodno nisu počeli zbog pogrešno upisanih prava u katastru, međutim, u Republičkom geodetskom zavodu to demantuju. Objašnjavaju, na osnovu presude Privrednog suda u Beogradu 2016. godine i Privrednog apelacionog suda 2017, u registar je kao vlasnik jednog dela poslovnog prostora upisana firma "Rubin" iz Kruševca, piše N1.

"Rubin" je još 2009. godine od Ugostiteljskog privrednog društva "Stari grad" kupio deo poslovnog prostora pod nazivom "Kafe Teatar", ukupne površine nešto manje od 230 metara kvadratnih, odnosno deo veće celine kojoj pripada i deo "Boška Buhe".
U presudi su detaljno opisani pravni odnosi po pitanju "Kafe teatra", ali nije jasno kako se to odnosi na prostor dečjeg pozorišta. Inače, UPD je prostor prethodno kupio od Republičke direkcije za imovinu u maju 2000.

Nakon presude, firma "Rubin", kontroveznog biznismena Predraga Rankovića Peconija, 2017. se upisuje kao vlasnik. A onda, u decembru 2021. vlasništvo prelazi na preduzeće "Butik 1", Aleksandra Kajmakovića, koji je hapšen zbog dovođenja u vezu sa vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati