Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

22. 03. 2023. 17:04 4

"Zastava oružje" isplatila zarade bez bez poreza i doprinosa

Radnicima fabrike "Zastava oružje" isplaćene su zarade za februar koje su kasnile, ali su već treći mesec plate u neto iznosu, bez poreza i doprinosa - saopštio je Samostalni sindikat te kragujevačke fabrike.

Kako se navodi, plate za februar isplaćene su juče oružarima, a sindikat upozorava da će isplata bez poreza i doprinosa svim radnicima otežavati odlazak u penziju.U sindikatu su istakli da je zbog velike nelikvidnosti vrlo otežano poslovanje preduzeća, te da za to odgovornost mora da preuzme predsednik Nadzornog odbora.

Sindikat je podsetio da je fabrika i dalje bez generalnog direktora, jer već četvrti mesec se ne zakazuje sednica Nadzornog odbora na kojoj bi se razmatralo to pitanje.Kako se navodi, zastupnik Milena Milinković koju je Nadzorni odbor postavio u januaru nedavno je potpisala ugovor o prodaji naoružanja u iznosu od više miliona evra, iz čijih priliva su radnicima i isplaćene zarade.

- Zbog neodgovornog i nesavesnog upravljanja fabrika je pretrpela i trpi veliku štetu što u ovom trenutku uzrokuje nedostajanje obrtnih sredstava kako bi se finansirali resursi neophodni za procese proizvodnje - saopštio je Samostalni sindikat.Sindikat očekuje od predstavnika države da se uključi u rešavanje problema u kragujevačkoj fabrici, jer smatraju da su oni svojim "nečinjenjem uzrokovali da do njih i dođe".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati