Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

22. 03. 2023. 14:02 3

Cena ribe za godinu dana SKOČILA 60 odsto

Riba i riblji proizvodi u Srbiji bili su u januaru ove godine skuplji gotovo 60 odsto nego u januaru 2022, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Kako je precizirano, poljoprivredni i proizvodi ribarstva u januaru 2023, bili su skuplji 32,3 odsto nego u isto vreme lane, dok su samo riba i riblji proizvodi u proseku imali 59,5 odsto višu cenu.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine najveći rast cena zabeležen je u grupama: žita (21,9 odsto), stoka i živina (26 odsto), jaja (54,5 odsto), stočni proizvodi (71 odsto) i mleko (75,1 odsto).

Istovremeno, cene poljoprivrednih proizvoda i ribarstva u januaru ove godine, u odnosu na decembar 2022, u proseku su smanjene za 2,4 procenta.Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći pad cena zabeležen je u grupama stoka i živina (sedam odsto) i industrijsko bilje (2,6 odsto).Iz RZS-a su naveli i da su cene poljoprivrednih proizvoda i ribarstva u 2022. bile u proseku veće 25,7 odsto nego 2021.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati