Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

17. 03. 2023. 18:07 21

"Batinaše sa kapuljačama angažovao Šapić"

Pravna zastupnica vlasnika splavova na Savskom keju Vesna Josić izjavila je da je pripadnike obezbeđenja koji su iščupali kablove prilikom protesta vlasnika splavova koji je održan ispred vile Aleksandra Šapića angažovao sadašnji gradonačelnik Beograda.

Protest vlasnika splavova koji je održan juče ispred vile gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića završen je nakon manjeg incidenta, kada su mladići sa maskama sa jednog od vozila iščupali kablove ozvučenja i na taj način sabotirali govornike na skupu, piše N1.- Incident sa čupanjem kablova ćemo prijaviti sutra ili u ponedeljak, ali smo komunicirali sa predstavnikom policije, i rečeno nam je da je on sve zabeležio i da je predao tužiocu snimke. Naš skup je bio prijavljen i policija ga nije zabranila, da je izvršena procena i da je utvrđeno da je skup visokog rizika, bio bi zabranjen. Shodno da je bio prijavljen, nije bilo potrebe ni za kakvim dodatnim obezbeđivanjem kuće Aleksandra Šapića. To što je Aleksandar Šapić angažovao te momke, koji su batinaši najobičniji, svi su bili sa kapuljačama i maskama, plaćeni i rade na dnevnicu, to je veoma ukazna činjenica - kazala je Josić.

Navodi da su mnogi od njih prepoznati od vlasnika splavova koji su protestovali.

- Mi znamo da ih je on angažovao. Rekli su, neki od njih nekima od naših, da rade na dnevnicu. Pa ko ih je angažovao, ako rade na dnevnicu? Došli su samoinicijativno da brane Šapićevu kuću? On ih je angažovao, i to ćemo prijaviti - najavila je Josić.Pita se nakon tog događaja čemu služi policija u našoj državi, jer je bilo prisutno dvadesetak policajaca u civilu, i dva ili tri policijska automobila. Nedaleko su bile i parkirane tri marice pune policije.

- Ja sam imala razgovore pre nego što smo stigli do kuće. Mi smo krenuli i znali smo da nas oni tamo čekaju. I policija je znala - navela je Josović.

Prema njenim rečima, uprkos tome što je pozvala policiju, niko od njih nije reagovao na čupanje kablova sa automobila.

- Policija je otišla, pobegla, bukvalno se povukla, i pustili su ih da rade šta hoće - naglasila je Josić.

Kaže da joj je prećeno pre protesta kao i protekle noći.- Pre protesta sam dobila preteći poziv u pet minuta pre ponoći gde su mi rekli: "J….. ti majku sutra na protestu". I prekinuli su vezu. Sinoć su me ponovo zvali, sa drugog broja telefona, rekli su mi da sam se oglušila o sinoćnje upozorenje, sada ćeš da vidiš i psovali su me - navela je Josić i dodala da je sve to prijavila policiji.

Kaže da se od bitangi i batinaša niti krije niti plaši, kao i da će nastaviti da se bori za prava vlasnika splavova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati