Društvo i ekonomija

Direktno

17. 03. 2023. 11:40 0

SIM: Deseta sezona protiv vršnjačkog nasilja

Deseta, jubilarna sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih uveliko je u toku. Održavaju se kvalifikacioni i Regionalni turniri kao i ekološke radionice "Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu". Širom Srbije igraju se stoni tenis, šah, mali fudbal, rukomet, počeli su i turniri u 3x3, a igraju se i predkvalifikacije u igri "Lino između dve vatre i odbojci".

Druženja SIMOVACA već su održana u Nišu, Somboru, Leskovcu, Bogatiću, Ugrinovcima, Velikom Gradištu, Smederevu...Pored sportskog dela, Dunav osiguranje Sportske igre mladih i ove godine deo su globalnog projekta "Svet bez otpada", u okviru koji se održavaju ekološke radionice "Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu".

Trstenik, Pirot, Šabac, Morović, Valjevo, Vranić, Stara Pazova, Kosjerić, Vrnjačka Banja, samo su neka od mesta u kojima se do sada govorilo o značaju svakog pojedinca, pre svega dece u održivom razvoju.

Deset sportskih discipina je na raspolaganju dečacima i devojčicama koji žele da se takmiče i da se druže. Online prijave već su počele na sajtu igremladih.rs, a neka takmićenja se već održavaju.

Najvredniji su bili šahisti, tako da se već znaju neki od učesnika Državnog finala.Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih kaže da je pred celim timom Igara u Srbiji važna godina, jer Igre slave deset godina druženja sa decom Srbije:

- Svaka godina je izazov za sebe. Zahvaljujući poverenju koje imamo od strane dece, roditelja, učitelja, nastavnika uspešno smo realizovali sve aktivnosti i vreme trajanja pandemije korona virusa. Podrška najvažnijih institucija Republike Srbije takođe nije izostala, a čvrsto su nas u širenju najlepše sportske priče u regionu podržali i naši sponzori, kompanija Dunav osiguranje, Coca Cola, NIS, Poštanska Štedionica, Podravka, Telekom i UEFA Foundation.Predsednica Igara u Srbiji kaže da su SIMOVCI deca koja se rado vraćaju Igrama:

- U Umčarima smo se ponovo sreli da našim rukometašicama koje su prošle godine učestvovale na Međunarodnoj završnici u Splitu. Takođe, u Velikom Gradištu smo održali ekološke radionice i prisetili se sjajnih odbojkaša koji su redovno deo Igara. Imamo i decu koja se takmiče u više sportova,
kao i one koji su iz godine u godinu uz nas, tako da je to već poseban odnos, razvila su se prijateljstva. Želimo da ova deseta sezona bude posebna, da deci priredimo još iznenađenja, novih sadržaja, ali i edukaciju iz važnih sfera njihovog odrastanja.Desetu sezonu Sportskih igara mladih obeležiće i velika kampanja Igara i generalnog sponzora kompanije Dunav osiguranje, koja za cilj ima smanjenje vršnjačkog nasilja. Pored dece, u akciju će biti uključeni i roditelji, učitelji, nastavnici, treneri, sudije, SIM koordinatori, ali i celokupna javnost.

Dečaci i devojčice koji vole fudbal već se spremaju za turnire u Bajinoj Bašti, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Senti i Jagodini. Basketaši igraju 18. marta u Bajinoj Bašti, turnir u šahu uskoro će se održati u Kragujevcu, teniseri će 1. aprila zaigrati u Novom Sadu, a 2. aprila u Sopotu je novi turnir za rukometaše.Karavan radosti i prijateljstva počeće krajem aprila u beogradskim opštinama. Priboj je domaćin Karavana 4. maja, Ćuprija 8., Sokobanja 9., Niš 10. maja, a potom slede i ostala mesta širom Srbije u kojima će se tradicionalno paliti plamen prijateljstva.

Državno prvenstvo planirano je za početak jula u Banji Ždrelo gde će se družiti i takmičiti najbolji SIMOVCI iz svih deset sportova.O ostalim aktivnostima koje se očekuju do tada, sva zainteresovana deca mogu se informisati na profilima Igara na društvenim mrežama, kao i na sajtu igremladih.rs.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati