Društvo i ekonomija

[ Izvor: Vreme ]

12. 03. 2023. 11:23 27

Hirurga proglasili obolelim, pa dobili krivične prijave

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja je posle teksta "Slučaj dr Marka Lensa", objavljenog u “Vremenu”, podnela krivičnu prijavu protiv grupe lekara koji su svetski priznatog hirurga lažno proglasili za duševno obolelu osobu, te ga prijavili policiji i brojnim drugim institucijama koji su ga tretirali kao "bezbednosno interesantnu osobu". To je tek jedna u nizu reakcija institucija nastala pošto je tekst o dr Lensu izazvao ogromno interesovanje javnosti.

Psihijatri su dr Lensa bez ikakvog pregleda proglasili teškim psihijatrijskim bolesnikom. Policija ga je bez ijednog argumenta evidentirala kao bezbednosno interesantnu osobu, pa su ga na beogradskom aerodromu dodatno pretresali i zadržavali kada god bi ulazio ili izlazio iz Srbije.

Policija mu je dolazila na vrata i saslušavala ga po hitnom postupku… I to je tek deo onoga što je svetski priznat stručnjak u istraživanju i lečenju malignog melanoma, hirurg Marko Lens (magistrirao na Harvardu i doktorirao na Oksfordu), doživeo u Srbiji samo zato što je grupu lekara tužio da su nesavesno lečili njegovu majku.Nadležni su ćutali i ignorisali svaku prijavu dr Lensa dok čitav slučaj nije ugledao svetlost dana u "Vremenu" (broj 1671, januar 2023. godine). Bruka srpskih institucija, lekara, tužilaca i policije ubrzo je pukla i u TV emisiji "Utisak nedelje", gde je ovaj ugledni hirurg, koji pored srpskog poseduje i italijansko, ali i englesko državljanstvo, govorio o svemu što ga je snašlo, i to u rodnoj zemlji, kada je rešio da potraži zakonsku pravdu.

Od kada je javnost saznala da ko se zakona u Srbiji lati može i od "ludila" da strada, situacija se odvija upravo po principu “lud zbunjenog”, bar kada je reč o psihijatrima, policiji i tužilaštvu…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati