Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

10. 03. 2023. 15:04 7

Tužioci podneli disciplinsku prijavu protiv Nenada Stefanovića

Zamenici javnog tužioca podneli su Državnom veću tužilaca (DVT) disciplinsku prijavu protiv višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića zbog toga što je, kako navode, "ugrozio poverenje građana u Više javno tužilaštvo" i izdavao "očigledno lažna saopštenja".

Kako se navodi u prijavi koju su protiv Stefanovića podneli zamenici javnog tužioca "izloženi urušavanju načela samostalnosti u radu", Stefanović je svojim ponašanjem ugrozio poverenje građana u VJT time što je "proizvoljno primenio svoja ovlašćenja", donosio odluke protivne Pravilniku o upravi u VJT, a potom izdavao "očigledno lažna saopštenja".U prijavi se otkriva da je Stefanović 22. februara svom prvom zameniku u Odeljenju za borbu protiv korupcije Brankici Marić naložio da na isteku radnog vremena obavesti zamenicu javnog tužioca Bojanu Savović da je prebačena u prvostepeno odeljenje i da više neće postupati u predmetima koje je vodila do tada.
Ovo se, podsećaju tužioci, događa na dan kada je Savović odredila pritvor uhapšenima zbog malverzacija u EPS-u.

Dodaje se da je Stefanović naložio Marić da ona sutradan sasluša uhapšene, iako je predmet i dalje bio kod Bojane Savović pošto nije bila sprovedena procedura izmene Programa i plana VJT, piše N1.

Tužioci u prijavi optužuju Stefanovića da je narednih dana izdao dva lažna saopštenja o ovim događajima.Od disciplinskog tužioca se traži da ispita sve slučajeve Stefanovićevog postupanja i ističe da su o njegovim "brljotinama" u više navrata obaveštavani državni organi i DVT. Spisak Stefanovićevih "brljotina" je prema rečima zamenika tužilaca podugačak, a tu se navodi njegovo "bahato i neprimereno ponašanje" prema kolegama, to da na kolegijumima ne dozvoljava nikome da govori i viče, premešta zaposlene po kancelarijama i odeljenjima "bez ikakve logike", napad na člana DVT, zataškavanje slučaja krađe koju je počinila njegova bliska saradnica i šikaniranje zamenice koja je krađu prijavila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati