Društvo i ekonomija

Direktno

03. 03. 2023. 17:00 14

"Poverila sam oca Domu za stare, a oni su mu ugrozili život"

V. L. iz Beograda kaže da su zaposleni u privatnom Domu za stare "Princip" u Beogradu, nehumano postupali prema njenom ocu S. L. (75) i ugrozili mu život nemarnošču i nestručnošću.

Ona je smestila oca u dom 24. januara ove godine, nakon izlaska iz bolnice u kojoj je ležao deset dana zbog teškog zdravstvenog stanja i nemogućnosti da sama vodi računa o njemu.Ispostavilo se, međutim, da su ga zapustili, i ne samo da nisu redovno kontrolisali njegovo stanje, nego mu nisu zaustavili krvarenje koje se desilo pošto je sam sebi iščupao kateter, a takođe su mu u četvrtak nestručno plasirali kateter i tako ponovo izazvali krvarenje.

- Umesto da stave ceo kateter u bešiku, oni su ga stavili samo do pola i povredili ga. Trpeo je jake bolove, koji su prestali tek kada smo ga odveli u bolnicu, gde je dobio terapiju i gde mu je krvarenje zaustavljeno u 16.30 sati - kaže naša sagovornica.

To nije bilo prvi put da su se tako poneli, navodi ona. Zbog problema koje ima, a jedan od njih je i hipertenzivna kriza, neophodno je da mu se redovno na svaka dva sata meri krvni pritisak, ali oni ni to nisu činili.- Dovela sam im oca s odličnom krvnom slikom i u dobrom stanju, a nakon boravka kod njih njegova krvna slika, kao i opšte zdravstveno stanje se pogoršalo, umesto da mu bude još bolje. Oni su ga potpuno zapustili - priča V. L.

Uz sve to, pokušali su i da prikriju da je prethodnog dana imao povišen pritisak. Kako joj rekao, gornji pritisak mu je bio preko 200, pa su mu dali lek da stavi ispod jezika kako bi se normalizovao.

- Kada sam im prenela da mi je to rekao, tvrdili su da mu nisu dali nikakav lek. Imam poverenja u oca i znam da je rekao istinu - kaže ona.V. L. ističe da nema nameru da tuži Dom za stara lica "Princip", ali da želi da skrene pažnju na nehumano ponašanje i nestručnost koju su pokazali.

- Otac je invalid, slabovid je, ima uvećanu prostatu i bruhove, slabo se kreće, već tri godine ima kateter, ali ne može da bude operisan zbog problema s mozgom. Zbog toga sam ga i smestila u Dom, a onda je ispalo da treba stalno da proveravam da li su ga okupali, da li su dali lekove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati