Društvo i ekonomija

Direktno

22. 02. 2023. 11:20 9

Ministarko Grujičić, objasnite ko je odgovoran za propuste u zdravstvu?

Poštovana gospođo ministarko Grujičić, nakon poslednjih otkrića istraživačkih medija o tajnim kupovinama medicinske opreme za vreme vanrednog stanja, kao i brojnih primera neodgovornog postupanja i poigravanja ljudskim životima u pandemiji, krajnje je vreme da odgovorite na sledeća pitanja: - izjavio je dr Danijel Raspopović, član Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde, čiju izjavu u celosti prenosimo.

1. Koliko je tačno ljudi preminulo od kovida?
2. Koliko zdravstvenih radnika je izgubilo život boreći se sa virusom?
3. Šta je sve tokom pandemije država kupovala, od koga i za koliko novca i da sa kompletnom specifikacijom obavestite javnost o svim detaljima
4. Zašto se tokom pandemije nije primenjivao Program zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama koji je donelo ministarstvo u decembru 2018. godine? - Podsećam Vas da su podatke o tačnom broju preminulih i kompletan pregled nabavki obećali predstavnici vlasti čiji ste Vi danas deo. Ako ne možete da obezbedite odgovore na ova pitanja onda treba da priznate da ste ikebana u vladi Ane Brnabić. Ako ne želite da odgovorite na ova pitanja onda kršite Hipokratovu zakletvu koja Vas obavezuje da "čuvate tajne pacijenta koji vam se poveri", ali i da ne krijete ništa od pacijenata.- Gospođo ministarko Grujičić, građani Srbije zaslužuju da im objasnite kako je zdravstveni sistem funkcionisao u pandemiji i ko je odgovoran za propuste. Samo istina i javno dostupna analiza će biti dobar osnov za donošenje novih pravilnika i definisanje novih procedura u borbi protiv novih epidemija sa kojima se možemo suočiti.- I to je jedna od važnih obaveza koja je pred ministarstvom, a koju je nemoguće obaviti bez istinitih informacija i otvorene komunikacije sa zdravstvenim radnicima koji su na svojim leđima izneli teret borbe za zdravlje u uslovima pandemije - izjavio je dr Danijel Raspopović član Resornog odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati