Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 02. 2023. 06:58 72

Pripadnik MUP: Stanje u policiji nikad gore, država nas je prevarila

"Iako sam na godišnjem odmoru, telefon mi se usijao. Ni treći put pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu dobili javno obećano povećanje plate od strane predsednika države od 12,5 odsto, već je preko 50 procenata zaposlenih dobilo između 3 i 5 %", naveo je na Fejsbuku Dejan Mihajlović, predsednik sindikalne grupe JZO Žandarmerija, čiju objavu prenosimo u celosti.

"Iako je inflacija tokom cele 2022. godiine bila preko 25 odsto, a realno i preko 50 procenata, iako su rate kredita drastično skočile i sve je to pojelo ionako mala primanja, ovo sada toliko iščekivano povećanje je ismevanje zaposlenih.

Ko tu ne poštuje javno izneto i ko koga obmanjuje, nadam se da će vreme pokazati, ali je evidentno nezadovoljstvo zaposlenih, a svi ćute - i poslodavac i sindikalne organizacije. Nadam se da kolege neće još dugo ćutati.

Sve ovo se dešava od 2019. godine i donošenja famozne i nakaradne uredbe o usklađivanju plata zaposlenih i kolektivnog koeficijenta. Da je neko mislio na zaposlene, uredbu je mogao za ovih pet godina da izmeni ili da je uskladi, koriguje.

Ali NE, zaposleni u MUP Republike Srbije su uvek na poslednjem mestu. A kada je potrebna kampanja, kada su zemljotresi, poplave, ratna dešavanja, onda ste vi, gospodo, plaćeni da čuvate državu.

Jedino su radnicima MUP-a vezane ruke, jedino su nama svi dodatni poslovi zabranjeni i nespojivi sa službom, dok svi ostali mogu da rade dodatno - i profesori, i medicinari...

I dosta je bilo dodvoravanja, ćutanja, barem ćemo javno iznositi činjenično stanje, a ono je nikada gore - moral na nuli, popunjenost nikakva, starosna struktura nikad gora, i to javnost treba i mora da zna.

Sindikalizam je na izdisaju, posvađani, ucenjeni, skoro i da ne postoji, kolege su ostavljene na milost i nemilost, a propaganda i ulizivanje nikada gore i nikada više. I ništa nije slučajno, a trenutno je jedina parola MA, ĆUTI, MOŽE JOŠ GORE!", zaključio je u svojoj objavi na Fejsbuku pripadnik MUP-a Dejan Mihajlović, koji takođe ima i nerešen status u okviru organizacije u kojoj deluje, Nezavisnog sindikata policije (NSP).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 72

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati