Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 02. 2023. 11:49 26

Vučić: Slao sam sina u zatvor kod Olivera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji ovog četvrtka prisustvuje sednici Skupštine o Kosovu, rekao je da je svoga sina u zatvor slao kod Olivera Ivanovića, ubijenog lidera Građanske inicijative SDP.

On je to istakao govoreći o transparentima koje su pojedini poslanici opozicije uneli u salu Skupštine Srbije.

- Svako je hteo da se slika sa nekim imbecilnim transparentom ovde. Reći ću narodu, da ne bi pomislili da krijem nešto - na jednom piše: "Izdajnik". Ne znam jesu li mislili na sebe, ali svejedno, suviše je besmisleno. Držali su transparente sa likom Olivera Ivanovića na kojima je pisalo: "Odgovaraćete". Ja sam svog sina u zatvor poslao kod Olivera Ivanovića. I da prenese poruku i da ga pozdravi. I za razliku od svih vas koji to nosite, pomagao mu. I njemu i njegovoj porodici - rekao je Vučić.

Podsećamo, pre pet godina sa šest metaka u leđa ubijen je Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici. Do danas ni srpski ni prištinski organi nisu otkrili ko je i po čijem nalogu pucao u Ivanovića. Protiv šest osoba na Kosovu se vodi postupak zbog umešanosti u ubistvo, dok u Beogradu nema ni istrage. Slučaj "Ivanović" i dalje je u predistražnoj fazi.

U Prištini se sudi Nedeljku Spasojeviću, Dragiši Markoviću, Radetu Basari i Žarku Jokanoviću, koji su u trenutku ubistva bili pripadnici Kosovske policije. Na optužnici je i Silvana Arsović, koja je bila sekretarica pokojnog Ivanovića, kao i Marko Rošić, koji je prema optužnici, pratio svaki korak ubijenog lider GI SDP. U oktobru prošle godine kosovska policija je uhapsila Milana Mihajlovića takođe zbog sumnje da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, ali nije poznato u kojoj je fazi postupak protiv njega.

Među osumnjičenim za umešanost u njegovo ubistvo bili su i Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.

Vučić je ranije izjavio da su srpski organi vlasti "sa sigurnošću znali" da Radoičić nije učestvovao u ubistvu Ivanovića i da je prošao poligraf.

Inače, Milan Radoičić sa balkona sale u kojoj se održava sednica parlamenta prati obraćanje Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati