Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

31. 01. 2023. 15:21 4

"Duga diplomatska prepiska u Italiji zbog Šapićeve vile"

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je započet vanredni postupak provere izveštaja i imovine gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Novinar BIRN-a Aleksandar Đorđević kaže da ova procedura podrazumeva uključivanje policije i tužilaštva koje bi trebalo da pomognu u otkrivanju imovinskog stanja gradonačelnika Šapića.

- Ono što je izvesno je da će ta procedura trajati znatno duže zbog same činjenice da je njegova imovina u Italiji. Samim tim će morati da se uključi Ministarstvo pravde i to uključuje jednu dugu diplomatsku prepisku. Normalni i očekivani scenario bi bio da se tužilaštvo uključi u ovaj proces i pokrene krivičnu prijavu zbog toga što je prikrivanje imovine funkcionera krivično delo - kazao je Đorđević za N1.

Nakon što je objavljeno da je gradonačelnik Šapić kupio vilu u Trstu i još tri nepokretnosti i da nijednu nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, Agencija je u saopštenju navela da Šapić jeste prijavio početkom 2019. godine da je u Italiji 2018. godine kupio stan, a BIRN navodi da "nije pisao o stanu, već o vili, kako je taj objekat kategorisan u italijanskom katastru".

Tri dana nakon tog saopštenja, Agencija je u odgovoru za N1 navela da je pokrenula postupak vanredne provere podnetih izveštaja o Šapićevoj imovini i prihodima.

Navedeno je i da se Agenciji prilikom prijavljivanja imovine ne dostavlja dokumentacija o osnovu sticanja prava na prijavljenim nekretninama, već da se prilikom provere podataka iz izveštaja u toku kontrole, od funkcionera može zatražiti takva dokumentacija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati