Društvo i ekonomija

[ Izvor: Insajder.rs ]

25. 01. 2023. 21:52 1

"Povećan uticaj politike uzrok dešavanja u EPS-u"

Predsednik Odbora SANU za energetiku Slobodan Vukosavić je danas ocenio da je "jako teško" za bilo kog direktora da ispravno vodi preduzeće ukoliko mora da odgovara na telefonske pozive i zahteve koje imaju dnevno-politički karakter i nisu vezani za struku. Vukosavić, koji je i predsednik Naučnog saveta Elektroprivrede Srbije (EPS) ja tako za Insajder prokomentarisao jučerašnju havariju na kolubarskom kopu.

- Ukoliko uklonite stručnjake iz EPS-a, a dobar deo više nije tu i zamenite ih ljudima koji su došli po nekom drugom kriterijumu, onda nećete imati na vreme ugalj - rekao je Vukosavić.

Dodao je da, srećom, postoje dva ugljenokopa, te ocenio da mora blagovremeno planirati, da bi se imao efikasan ugljenokop.

- Mi to nismo radili na vreme i ispravno i sada plaćamo cenu - kazao je on.
Na pitanje da li je bilo moguće da se aktivno klizište spreči, on je odgovorio da nije. Smatra i da "potezi koje radi trenutno rukovodstvo EPS-a, daju pozitivne rezultate".

- Proizvodnja se stabilisala, mi uvozimo samo kad je struja u okruženju izuzetno jeftina, svi parametri elektroprivrede su bolji i to je znak da je treba prepustiti struci - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati