Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 01. 2023. 16:05 32

Ko nas predstavlja po svetu?!

Kakva zemlja - takva diplomatija. Često se govori da je ovo pravilo, ali istorija pokazuje da su mnogo puta razni autokratski i korumpirani režimi za svoje predstavnike po svetu postavljali vrlo kvalitetne ljude želeći da tako poprave sliku o sebi. Srbija radi drugačije. Iako je to skoro nemoguće, vlast nalazi još gore i nenormalnije od sebe i postavlja ih za ambasadore širom sveta.

U samo dva dana bljesnulo je neviđenim sjajem troje njih.

Prvo je proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović šokirao sve čestitajući američkom bratu i sestri ("brother and sister") na nekom čudnom engleskom Dan Martina Lutera Kinga. Zašto je on to uopšte radio je nepoznato isto i koliko zašto je postao ambasador Srbije u Crnoj Gori.Potom nas je Jelena Milić, ambasadorka u Zagrebu, sva ushićena obavestila da je bila na promociji knjige Mate Granića, šefa hrvatske diplomatije u vreme rata u Hrvatskoj. Mogli smo da pročitamo hvalospeve koja je gospođa Milić uputila na račun jednog od najbližih Tuđmanovih saradnika. Reagujući na ovaj događaj Narodna stranka je istakla da se u knjizi govori i o akciji Oluja koja je rezultirala hiljadama ubijenih i stotinama hiljada proteranih Srba. Bez obzira na sve to, ni Ministarstvo, ni ministar Dačić nisu reagovali.I na kraju je pravo iz Maroka stigao ambasador Ivan Bauer. Kako se ovaj doktor nauka i voditelj kviza, inače kadar Rasima Ljajića, uopšte obreo na ovoj funkciji nije poznato. Ali je poznato da je njegova ekselencija za krst časni plivala u bazenu rezidencije u Maroku, poznato je da je temperatura bila samo 16 stepeni. Zahvaljujući slikama je poznato i da njegova ekselencija redovno trenira u teretani, jer je svoje slike u kupaćim gaćama podelio sa celim vaskolikim srpstvom.I šta čovek da kaže osim da ovo troje egzibicionista pita: "Da li ste vi normalni?! Da li vi shvatate ko ste i šta ste, a šta radite!?"

Ozbiljna zemlja ovakve ljude ne bi nikad nigde poslala da je predstavljaju, a ako bi se to greškom desilo, odmah bi ih povukla. Baurea bi vratila tako što bi mu rekli da se vrati plivajući sve do Bara, pa onda vozom. Milićku da se vrati čime hoće samo da se vrati. A Božoviću ne bi rekla ništa, jer on je vraćen iz Crne Gore još pre više godina. On može samo u paketu sa ovo dvoje da ode zauvek iz Ministarstva spoljnih poslova da naš više ne sramote.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati