Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 12. 2022. 08:16 8

DS: Ružić laže!

Izjava ministra prosvete da će prosvetarima plate od januara biti veće za 12.5% je još jedna u nizu neistina kojima ova vlast bombarduje birače pred novogodišnje praznike. Prosvetari će dobiti nominalno veće plate tek od februara, a iznosi koji će im biti uplaćeni na račun biće realno mnogo manji nego godinu dana ranije - piše u saopštenju Demokratske stranke.

Dalje se navodi:

Prema poslednjem izveštaju Republičkog zavoda za statistiku, godišnja inflacija je prešla 15%. Dakle, inflacija je značajno veća od najavljenog povećanja plata, a pri tome su cene prehrambenih proizvoda za godinu dana povećane za preko 20%, uz posebno visok porast cena mleka, sira i jaja - od preko 40%. Zvanična statistika je demantovala ministra Ružića i potvrdila da će zaposleni u obrazovanju i dalje siromašiti.

Resorni odbor za obrazovanje zato pita Ružića da li je on dobio ovaj resor sa zadatkom da potpuno uništi obrazovanje u Srbiji? Nikako drugačije ne možemo da objasnimo njegovo ponašanje i njegove neistine izjave - stoji na kraju saopštenja Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati