Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

25. 12. 2022. 23:53 19

"Peta frekvencija? Neće da može dok smo u sporu"

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da "to telo ne trpi pritiske od vlasti".

Prema njenim rečima, tokom procesa dodela dozvola za nacionalne frekvencije televizijama "sve vreme se deo opozicije iživljava nad članovima REM-a".

Povodom optužbi da zbog pritiska vlasti REM ne dodeljuje petu frekvenciju za nacionalnu televiziju, Zekić je za televiziju Pink rekla da peta frekvencija još nije dodeljena jer je jedna od televizija koje su konkurisale, Nova S, podnela tužbu.

- Nas je Nova S tužila zbog, po njima, produžetka roka za izdavanje dozvole za nacionalnu frekvenciju - rekla je Zekić i dodala da dok je sa jednom od televizija koje su konkurisale u sudskom sporu "neće da može" da REM izda dozvolu za nacionalnu frekvenciju.

Prema njenim rečima "druge televizije nijedan jedini put ni "A" nisu rekle dok čekaju ko će da dobije dozvolu".

- Sve veme deo opozicije se iživljava nad nama. Deo opozicije pokušava da nametne narativ da REM finansiraju poreski obveznici Srbije. Nas finansiraju televizije i radio stanice putem taksi. REM nije budžetska agencija, razliku između prihoda i rashoda uplaćujemo u budžet Srbije - kazala je Zekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati