Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

08. 12. 2022. 22:44 6

Obustava rada REM NEZAKONITA

Odluka Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da obustavi dalji rad, a da za to delimično optuži deo civilnog društva, predstavlja ugrožavanje prava koja udruženjima građana garantuje Ustav, kao i prava koja su definisana Zakonom o udruženjima građana, saopštio je Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

- Umesto iznošenja činjenične osnove i pokretanja eventualnih sudskih postupaka protiv vinovnika, Savet REM ponovo stavlja etiketu organizacijama civilnog društva koje koriste pravo da prate njihov rad, odnosno pružalaca medijskih usluga koje REM prati - dodaje se u saopštenju.

Istraživanja i na osnovu njih sprovedene analize izveštavanja medija, koje organizacije civilnog društva sprovode, Evropska komisija i ODIHR su prepoznale kao stručne i profesionalne. Pisanje saopštenja i "obustava rada" nisu deo nadležnosti REM shodno Zakonu o elektronskim medijima i pozivamo Savet REM da se vrati sprovođenju svojih nadležnosti ili da podnesu ostavke - navodi BIRODI.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati