Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 12. 2022. 14:38 1

Jekić (SSP): Vlast građanima čestita praznike poskupljenjem struje i gasa

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić rekao je u Skupštini Srbije da je svima jasno da će se pad životnog standarda nastaviti i u narednoj 2023 godini.

- Predstojeće praznike ova vlast će čestitati građanima tako što će povećati cenu struje za 8%, a gasa za 11% iako je gas već u avgustu poskupeo za 11%. Divljanje cena i inflacija od preko 15% uticali su na pogoršanje životnog standarda naših građana. Cene hrane od početka godine do danas porasle su za 25 posto. Novi talas poskupljenja koji sledi u novoj godini doneće dodatna poskupljenja energenata - rekao je Jekić i dodao:

- Struja je poskupela, i to zbog toga što je SNS na čelo EPS-a postavio Milorada Grčiča koji se igrao sa EPS-om i sad imamo situaciju da će ovo preduzeće poslovati sa miljardom evra gubitka, kao i da ćemo morati da opredelimo milijardu evra za pomoć EPS-u, a biće potrebne godine za oporavak ovog sistema.

Poslanik Jekić je uputio pitanje ministru za unutrašnju i spoljnu trgovinu da ovo ministarstvo konačno predstavi građanima strukturu maloprodajnih cena osnovnih 100 životnih namirnica "kako bi se utvrdilo ko se u tom lancu bogati, ko ostvaruje ekstra profit, dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem.

- Premijerka je jasno rekla da sa 40.000 dinara može da preživi nekoliko dana i to je potpuno tačno, a većina građana Srbije ima otprilike tu platu. SSP kao socijalno odgovorna stranka uvek potencira na najvećim ulaganjima u zdravstvo i da kada bi birali između stadiona i zdravstva uvek ćemo birati zdravstvo - rekao je Jekić i istakao:

- Danas u Kliničkom centru Kragujevca 1.224 pacijenta čeka na preglede magnetne rezonance, najkasniji pregled je zakazan za oktobar 2024. godine. U Kliničkom centru Vojvodine 4.314 pacijenata čeka na preglede, a najkasniji zakazan je za novembar 2023. U Kragujevcu postoji jedna magnetna rezonanca stara 15 godina. Da li je ovo prioritet ili stadioni? - zaključio je poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati