Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 12. 2022. 10:37 14

Gde je nestao aerodrom u Trebinju?

Teško je na jednom mestu nabrojati sva neispunjena obećanja aktuelne vlasti koja je obećavala sve i svašta - od proizvodnje letećih automobila do toga da će Srbija imati najveći privredni rast u celoj Evropi. Tako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posete Banjaluci 23. jula 2020, najavio da će Srbija na lokaciji između Trebinja, Bileće i Gackog u Hercegovini da "izgradi aerodrom i upravlja njime".

Nakon toga, Vučić je već 26. avgusta 2020. ponovo najavio izgradnju aerodroma u Trebinju i da će Vlada Srbije za ovu kapitalnu investiciju izdvojiti oko 55 miliona evra. Rečeno je da će pista novog aerodroma biti dužine 3,5 kilometara, da će aerodromske taksi staze biće izgrađene u dužini od 4,5 kilometara, dok će se terminal prostirati na čak 7.000 metara kvadratnih. Rečeno je tada i da je izgradnja aerodroma rezultat dogovora Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

- Prvi avion za Trebinje iz Banjaluke moći će da poleti do marta 2022, a mi ćemo dati sve od sebe da to bude pre kraja 2021. godine - obećao je tada Vučić.
Samo nekoliko dana kasnije, 31. avgusta 2020. ministarka Zorana Mihajlović je prve letove sa aerodroma u Trebinju najavila za decembar 2021. i da će time biti omogućeno da se od Beograda do Trebinja stigne za maksimum 40 minuta, kao i da se Trebinje poveže ne samo sa regionom, već i ostatkom Evrope i sveta.

Nakon toga 10. decembra 2020. ministar Tomislav Momirović, čuveni Toma Mona obećao je da radovi na izgradnji aerodroma u Trebinju počinju na proleće 2021, da je Vlada Srbije za tu namenu odvojila 5 milijardi dinara i da će sve biti završeno baš kako je obećao Aleksandar Vučić.

I nakon toga muk. Stigao je i decembar 2022. a od aerodroma u Trebinju ni traga, ni glasa. Nije prvi put, a verovatno ni poslednji da vlast svesno obmanjuje javnost lažnim obećanjima da bi prikupljala jeftine političke poene.

Navikli smo se na to.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati