Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 11. 2022. 15:23 44

To je "patriotizam": Drži govore na skupovima Srpske liste, a prodaje kuću Albancima (VIDEO)

Liderima Srpske liste, kao i onima koji zdušno podržavaju ovu političku opciju na Kosovu i Metohiji, puna su usta patriotizma. Govore kako se bore za Srbiju i narod na KiM, kako nema predaje... I to je sve teorija. U praksi je potpuno drugačija situacija, što nam govori i primer Ljubomira Maksimovića, meštanina Gračanice, koji uvek govori na skupovima Srpske liste, a koji je svoju kuću stavio na prodaju Albancima.

Bilo je puno krupnih reči u govoru pomenutog Maksimovića na skupovima Srpske liste, u principu sve ono što ljudi žele da čuju. A ono što možda ne želi da znaju jeste da njegovo troje dece žive van Kosova i Metohije.

- Mi Kosovci smo miran i trpljiv narod, ali više od sebe volimo slobodu i čast. Evo, već više od 20 godina pokušavaju da nam uzmu slobodu i čast i da nas oteraju - rekao je jedan od onih kojima je Srpska lista bliska.

I, eto, nije prošlo mnogo od ovog obraćanja Ljubomira Maksimovića, a mnoge stvari su se promenile. Jedna od njih je i ta da je ovaj meštaniin Gračanice i učitelj odlučio da proda kuću u kojoj je živeo, a koju će, barem smo takva iskustva imali ranije, kupiti neko od kosovskih Albanaca. 

- "Srpska lista" - patriotizam i borba do poslednjeg Srbija (ali bukvalno) na delu! - napisao je na Tviteru Nemanja Šarović, lider pokreta Ljubav, Vera, Nada.

Da podsetimo, ovo nije prvi snimak i slučaj da su postupci i govori političkih činilaca na Kosovu i Metohiji u neskladu. Naime, prošle nedelje se pojavio snimak na kome se vidi kako se funkcioneri sa KiM bahanališu u kafani na najprimitivniji način.

I to je ta "lavovska borba" sa Kosovo i Metohiju i srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 44

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati