Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

24. 11. 2022. 17:49 2

Produžena uredba: Hleb Sava i dalje 53,5 dinara

Hleb Sava i dalje će koštati 53,5 dinara, odlučila je Vlada Srbije produživši trajanje uredbe o ograničenju cene ovog hleba za još 90 dana. Do kraja decembra produženo je važenje uredbe kojom se regulišu cene goriva, kao i smanjenje akciza na benzin i gasna ulja. Takođe, za još nedelju dana produžava se zabrana izvoza evro dizela, dok se zabrana izvoza mleka i mlečnih proizvoda produžava do kraja decembra.

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana u cilju, kako se navodi - sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Vlada je, kako je saopšteno posle sednice, produžila trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra 2022. godine, do kada je produženo i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

- Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, članovi vlade doneli su odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja ove robe. Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, trajaće mesec dana - navela je Vlada.

Ovog četvrtka je doneta izmenjena Odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590, kojom se ona pružava za još sedam dana.

- U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja kritične nestašice mleka i proizvoda od mleka, a usled povećanog izvoza i potreba stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu, Vlada Srbije donela je odluku o produženju zabrane izvoza ove robe, koja će se primenjivati od 1. decembra i trajati narednih mesec dana - navodi se u saopštenju.

Članovi vlade doneli su Zaključak o prihvatanju donacije Republike Slovačke - vakcine protiv bolesti kovida-19.

- U pitanju su vakcine proizvođača Pfizer i BioNTech Manufacturing GmbH, koje je Vlada Republike Slovačke, s obzirom na tradicionalno prijateljske i bliske odnose sa ovom državom, uputila Srbiji - ističe se u saopštenju Vlade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati