Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 11. 2022. 09:32 0

Bulatović (SSP): U budžetu za 2023. moraju se izdvojiti značajnija sredstva za poljoprivredu

U rebalansu budžeta jeste došlo do povećanja budžeta za poljoprivredu, ali je to nedovoljno, jer ima mnogo neisplaćenih zaostataka prema poljoprivrednicima, došlo je do povećanja cena mnogih proizvoda od kojih poljoprivrednici zavise, poskupeo je setveni materijal, đubrivo, gorivo. Poljoprivrednici su suočeni sa brojnim problemima - navodi se u izjavi narodnog poslanka i potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića, koju prenosimo u celosti.

- Neophodno je da se kroz budžet za 2023. godinu izdvoje značajnija sredstva za poljoprivredu. Tragična je informacija da Srbija kao zemlja poljoprivrede uvozi pasulj kao i mnoge druge proizvode. Zar mi ne možemo da izvozimo pasulj - rekao je Bulatović na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumartsvo i dodao:

- Suština je da uložimo u segmente poljoprivrede koji su najvažniji za Srbiju. Kroz uvećane subevencije poljoprivrednicima moći ćemo da dođemo do tačke da budemo zemlja koja će izvoziti mnogo više nego što uvozi kao što je to danas. Pozitivna stvar je bila odluka Ministartsva poljoprivrede da pomogne mlečno stročarstvo i to je dobra vest. Ali, stizale su mi pritužbe stočara na uslove za dobijanje pomoći koje oni nisu mogli da ispune, poput uslova da oni koji ne predaju mleko ne mogu da konkurišu. A, mnogi ne predaju mleko jer prave sir od tog mleka. Mora da se radi na tome da svako domaćinstvo dobija pomoć i subvencije i mogućnost učešća na svim konkursima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati