Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 11. 2022. 19:33 44

Direktno saznaje: Sprema se pobuna u Ministarstvu odbrane?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odobrio je povećanje plate od 25 odsto za profesionalne pripadnike Generalštaba, Vojske Srbije i njemu potčinjenih sastava, ali se to povećanje ne odnosi na profesionalne pripadnike koji rade u Ministarstvu odbrane, koji će dobiti povišicu upola manje, odnosno samo 12,5 odsto. To je dovelo do nezadovoljstva, pa nisu isključene tužbe protiv države zbog diskriminacije, saznaje Direktno.rs.

Naime, ovime je izvršeno, kako saznaje Direktno.rs, kršenje Zakona o vojsci član 6 stav 3, u kom se navodi da su i pripadnici Ministarstva odbrane zapravo pripadnici Vojske Srbije.

Na ovaj način izvršena je diskriminacija, a vrlo lako bi moglo da dođe i do bunta na relaciji Ministarstvo odbrane - Generalštab, budući da je Ministarstvo odbrane nosilac svih funkcija, Ministarstvo praktično radi sve za vojsku, planiranje, popunu, finansije, materijalna sredstva se daju Vojsci, koja se bavi isključivo obukom.

A kao jedan od "najzaslužnijih" za ovo diskriminisanje na relaciji Ministarstvo - Vojska Srbije jeste, kako saznajemo, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović koji je lično izdejstvovao kod predsednika Republike Srbije da se povećanje od 25 odsto odnosi samo na profesionalne pripadnike Generalštaba, Vojske Srbije i njemu potčinjenih sastava, dok je novoimenovani ministar odbrane Miloš Vučević bio neutralan.

Ovakav razvoj situacije doveo je do velikog nezadovoljstva u Ministarstvu odbrane, ljudi su besni, jer će sada imati za 200 evra manju platu od pripadnika Vojske Srbije, pa najavljuju i tužbe protiv države!

Napomenimo i to, ovom odlukom je više od trećine pripadnika Vojske na službi u Ministarstvu oštećeno, budući da će se povećanje od 12,5 odsto odnositi i na Inspektorat, zaposlene na VMA...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 44

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati